Cukorterhelés eredménye. Adnak rá gyógyszert? Esetleg diétára lesz szükség?
0' vc: 4.7
60' vc: 8.0
120'vc: 8.6
Kedden tudok csak vissza menni.válaszokat előre is köszönöm
Szia! Diétázni kell, tutira.
Nekem 7.2 lett a 120 perces, ami elvileg még jó, határon belül van, de mégis diétáznom kell a dokim szerint, óvatosságból. Holnap kezdem.
Kedves első! Nálatok mennyi a határérték? Nálunk az első gyerkőcnél 7,5 volt, nekem 7,3 lett, de nem kellett diétáznom. A védőnő rögtön mondta, hogy biztos megismételteik. Így is lett. A doki ugyanis kikérdezett miket eszek. Kiderült, hogy a sok gyümölcs is okozhatta az aznapi magasabb szintet (pont nyár vége ősz volt én meg imádom a gyümölcsöket, dinnye, szőlő stb, ami egyiksem épp cukor, szénhidrátszegény :), nem is gondoltam, hogy a sok gyümölcs "ártalmas" lehet), nekem megismételtették a vizsgálatot, de előtte mondta a doki, hogy előző nap ha lehet normális egyek (mármint rendes meleg főtt kaja, napi 3x, és ha lehet ne akkor egyek meg egy tortát :) ), illetve este 6 után már nem szabad enni, mert téves eredmény lehet. A következő terhelésem már 6,5 lett. Az alap kiindulóm az egyébként kb ugyanannyi volt (4,5; 4,3), csak nem mindegy, hogy egyébként raktárban mennyi van a szervezetben. Úgyhogy most majd így is indulok neki a terhelésnek.
Nem kötekedésnek mondom, de én megkérdeznék más orvost is, mert a felesleges diéta még rosszat is tehet.
Az en 2 orasom 7,8 lett es dietara fogtak, es nagyon jol tettek, mert a terhesseg elore haladtaval, ha nem figyeltem pontosan a szenhidrat bevitelre 9 fole is felment, ami nagyon nem jo a babanak
. Most a 38. hetnel jarok, mar tok jol belejottem a dietazasba, aranylag keveset hiztam, es ahogy kezd elhalni a mehlepeny a cukrom is kezd megallapodni. Mar nem kell annyira odafigyelnem. Egyebkent a 36. het utan fokozatosan csokken a vercukorszint, addig viszont kemenyen no!
Szia 3-as válaszoló! Első vagyok. 7.8 a határérték, nekem a biztonság kedvéért kell diétázni, merthogy a 7.2 azért közel van... A vizsgálat biztos hogy pontos volt, percre pontosan vették le a vért, és ott ültem végig, nem mozogtam. Az volt még nálam necces, hogy a védőnő mért cukrot 1 zsemle 2 dl tej elfogyasztása után, az viszont magas lett, 8.3.
A terhelésest nekem is ismételni fogják, 3 hét múlva kell mennem. Meg a védőnő is fog még mérni az ujjamból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!