Van vki akinek a belülről nyílik/nyílt a méhszáj?
Az értékem 3100 a külső inkább csak laza, és a baba felől belülről megnyíltam 2,5mm-re (nem cm!) A dokim nem aggódik rajta de én igen.
Volt vki aki belülről nyílt? Mi lett?
Egyfolytában fekszem és a max magnezium adagot szedem.
28 hkm

Nem igazán értem, hogy mi ez a "baba felől 2,5mm"...
De ha az értéked 3100, az azt jelenti, hogy külső méhszáj 1 ujjnyira nyitva! Nekem is 3100 a 17.héttől, azóta nem nyíltam tovább! Magnézium és pihi! :)

Nem akarok rád ijeszteni, de a belülről nyíló méhszáj nagyon nem jó. Szülés előtt 2 héttel normális. Ilyen korán általában méhnyak elégtelenség okozza. Mondjuk a te eltérésed minimális. (Nekem 2 cm a nyílás szélte-hossza is, alatta 2 cm zárt rész.)
Nekem mindkét terhességnél ez volt, az elsőnél sajnos nem vették észre és a pici extrém koraszülött lett, gyakorlatilag észrevétlenül nyílt ki a méhszáj (kicsit fájt a hátam, de azt hittem a növekvő súly) majd egy reggel ömlött belőlem a vér és már 2 ujjnyira ki voltam nyílva, még aznap éjjel megszültem. Most a másodiknál direkt figyeltük és itt is elkezdett nyílni belülről, kívülről és tapintással nem volt észrevehető, csak hüvelyi UH-val. Úgyhogy nekem bevarrták, most 36 hetes vok. Mondjuk azt mondta a doki, hogy ha nem lett volna az előzményben koraszülés, akkor csak figyelgették volna, hogy mennyire tágul.
Én javasolnám neked, hogy nagyon figyelj az intő jelekre: mensi szerű alhasi feszítés, gyakori keményedés (28. héten napi 4-6-nál több), és ha a hát, csípő és comb fájdalma társul hozzá, nézesd meg a méhszájat újra! Ja és erősebb folyásnál is.
Nekem a magnézium egy idő után nem volt jó, mert hasmenést okozott (minden fajtája) és puffadást, a spiropent/diafyllin meg szörnyű remegést, úgyhogy frontnapokon dédanyáink módszeréhez visszakanyarodva vörösborból 1 dl. Az alkohol jó izomlazító, de nyilván csak akkor alkalmazd, ha a feszítés, amit megszüntet nagyobb veszéllyel jár, mint a szesz maga. (Amúgy még mielőtt bárki megkövez, az orvosom javasolta.)
Ami nekem a leghatékonyabbnak bizonyult, az az ágy végének megemelése 10 cm-rel. Mi könyvet tettünk a lábak alá, de mivel férjem refluxos, nem lógathatja a fejét, ő fordítva alszik rajta. Az elején neked se lesz kellemes, hogy lóg a fejed, de elég könnyen megszokható, mi a 27. héten emeltük meg, mert akkor sokat feszített a hasam, és rögtön éreztem, hogy segít.
A szigorú fekvést tartsd be, nem vicc. Rajtam mindenki csodálkozott, hogy ezúttal eddig bírtam, de én tényleg minimális időt töltöttem fenn.
Nagyon kell vigyázni, mert a méhszáj nyílása és a vajúdás csak megelőzhető, visszatartani minimális ideig lehet. Jó hír az, hogy saját tapasztalat szerint a 32. héttől már előre esik a has, és eloszlik a súly, úgyhogy a babó nem közvetlen a méhszájadat bántja. Én azóta többet kelek fel, jobban is esik.
Állítólag van olyan is, aki 2 ujjnyira nyílva a huszon-x-edik héttől végigviszi a terhességet a végéig, de velem sajnos az elsőnél nem ez volt a helyzet, úgyhogy én óvatosságra intelek. Ha van még kérdésed írj!
Szia! Köszi a válaszodat!
Az ágy vége azóta meg van emelve hogy ezt megtudtam, vagyis 1 hete, azóta betötöttem a 29-et. Ritkán keményedik, nekem szerintem hat a mgn, 3000mg naponta. 0-24 fekszem.
Tegnap előtt nézték a babát genetikai uh-n, akkor nézték hasi uh-n a belső méhszájat (azon csak az látszik mint tudjuk) azt mondták mm-t nem tudnak mondani de sokkal rosszabb nem lehet, mert nem látják megnyílva.
De azért kicsit rám ijesztettél bevallom :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!