Reggelente nem latszik a pocakom. (15. het) Mas is volt igy?

Még olyan kicsi a babád, hogy gyakorlatilag egy tenger van körülötte. Nagyon sok helyen mozoghat, és azért tűnik úgy, hogy egyszer kisebb a hasad később nagyobb. Ha keményedsz(az egész hasad befeszül, nem csak itt-ott), arról tájékoztasd az orvosod is.
Amúgy én 8 hónapos terhes vagyok és gyakorlatilag, ha valaki rám néz észre sem veszi, hogy terhes vagyok. Jó nem voltam 40 kiló az elején, de a nővérem aki hasonló méretekkel rendelkezik 2x akkorának nézet ki mint én. Gyakorlatilag a normál ruháimat hordom, a télikabátom sem kellett nagyobbra cserélnem. Mindenki pocakos képeket posztol a neten, én meg csak olyan vagyok, mintha jóllaktam volna.

16. hét előtt nem látszik a terhesség, mert a méh még a medencecsontból nem emelkedett ki. Ilyenkor puffadás látszik. Reggelre egyszerűen távoznak a gázok, amiket napközben esetleg visszatartasz.
Később azért változhat napközben a pocak mérete, mert a hasfal a terhelés (függőleges pozíció, gravitáció) hatására nyúlik, majd éjjel ismét feszesebb lesz.

Istenem utolsó, Te ezt minden ilyen kérdéshez leírod, holott akkora baromság! Nekem 15 hetesen kb.2cm-re volt a méhem teteje a köldököm alatt, 17 hetesen pedig pont a köldököm vonalában. És az orvos mutatta,hogy ott van. Nem értem miért ragaszkodsz ehhez az eszement hülyeséghez.
Kedves kérdező, ne aggódj, teljesen normális, nemsokára már látszódni fog egész nap. Nekem az első, meg a mostani terhességemnél is a 18.héten nőtt jelentősebben. Akkor volt pár nap, mikor fájt, meg görcsölgetett a hasam, meg szúrkált, és miután az elmúlt, akkor látszott a növekedés a pocimon. Minden jót, és boldog babavárást.
Köszönöm a válaszokat! megnyugtató, hogy nem egyedi és kóros jelenséget tapasztalok!:)
lehetséges akkor, hogy amit én keményedésnek gondolok esténként, az is inkább csak egy durvább puffadás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!