Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent az hogy "üt a...

Mit jelent az hogy "üt a fék/kerék"?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam ezt a kifejezést, 22 éve vezetek, de nem tudom pontosan mit jelent. Rázza az autót, kormányt? Vagy mi az hogy üt? Hogyan tud ütni?
2022. aug. 11. 07:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, rázza a kormányt.
2022. aug. 11. 07:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes választ. Akkor már az én féktárcsám, kerekem is "ütött" már, csak nem tudtam, hogy így hívják. Gumisnál, szervizben azt mondtam, hogy rázza a kormányt. Megértették, hogy miről van szó, nem néztek rám furcsán.
2022. aug. 11. 07:58
 3/5 anonim ***** válasza:
igazán az egyik sem szakkifejezés, megértik akárhogy kommunikálod a problémát
2022. aug. 11. 09:42
 4/5 anonim ***** válasza:

A tünet, hogy rázza a kormányt.

A gyökérok:

Ha a fék üt, akkor fékezéskor érzed a kormányrázást, hullámos a féktárcsa

A a kerék üt, akkor folyamatosan, esetleg sebességfüggően eltérő intenzitással rázza a kormányt az autó. Ilyenkor a kerék lett "ovális", vagy kiegyensúlyozatlan, görgőzni, vagy centírozni kell (esetleg szálszakadt gumit cserélni)

2022. aug. 11. 12:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A "gyökérok" világos, csak az elnevezést nem tudtam pontosan mire használják.
2022. aug. 11. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!