Dobfeknel csak fekpofat kell cserelni vagy ott meg mi kophat?
Figyelt kérdés
Mert ugye tarcsafeknel a tarcsa es a fekbetet is kophat2022. nov. 20. 15:49
1/7 anonim 

válasza:

A dob ugyanúgy kopik, mint ahogy a tárcsa a tárcsafék esetében, bár sokkal többet bír alapjaiban is, ráadásul hátul kisebb a fékerő, szóval emiatt is sokkal lassabban kopik. De kopik. Minden dobon fel van tüntetve a maximális megengedett belső átmérő, meg kell mérmi és kiderül, hogy jó-e még. Illetve nyilván ha válla van (és tuti, hogy van neki), akkor fel kell szabályozni.
Persze ha ilyen alapvető dologgal nem vagy tisztában, akkor nem kellene hozzányúlnod. A fék az utolsó, amivel játszadoznod kellene, kivéve, ha szuicid hajlamaid vannak. Vagyis akkor sem, mert mások életével nem kéne játszanod.
2/7 anonim 

válasza:

A dob is tud kopni, egy bizonyos határig szabályozható, aztán kuka. Elhasználódhat még a munkahenger is, de az inkább berohadni szokott a fékfolyadékba kerülő víztől. Leghamarabb a porvédők adják meg magukat, ezek néha pár év alatt kirepedeznek, utána érdemes cserélni őket, mert nem látják el többé a feladatukat.
3/7 anonim 

válasza:

Felszabályozni? :D mármint elvinni esztergályoshoz? Ezt a kifejezést sose hallottam dobféknél..
4/7 anonim 

válasza:

#3 Hát mert akkor felétek minek nevezik?
5/7 anonim 

válasza:

Most az állító mehachanikára gondolsz, amikor kopik a tárcsa és a pofa akkor kijebb jön? (és ha cseréled a pofát stb) akkor vissza kell tolni.
6/7 anonim 

válasza:

"mármint elvinni esztergályoshoz?"
Igen, erre gondolt.
Fékdob szabályozás.
7/7 anonim 

válasza:

Normál esetben nagyon sokat kibírnak hátul a fékdobok, nekem 200 ezer kilométer után lett cserélve, ráadásul a gyártó általában 1mm-t szok megadni, hogy annyit kophat, vagy addig lehet felszabályozni, ami nevetségesen kevés, és nembiztos, hogy ekkor már kijön tisztára a felület. Amúgy itt is ezt a szót használjuk, mindegy, hogy az most dob vagy tárcsa. Annó még én is csináltam mikor elvégeztem a szakmunkást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!