Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Renault Clio II -ben a hűtőfol...

Renault Clio II -ben a hűtőfolyadékot bármilyennel pótolhatom? Úgy értem, hogy bármilyen fajta hűtőfolyadékkal után lehet tölteni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 2. 09:08
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

persze, csak fagyálló legyen

hozzá lehet önteni a benne levőhöz

2009. nov. 2. 09:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen-igen, fagyállót akarnék beleönteni.

Köszönöm szépen!

2009. nov. 2. 09:47
 3/5 anonim ***** válasza:
33%
megerősítem: Bármilyen fagyállót beleönthetsz.
2009. nov. 2. 11:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet beleönteni akár milyet!!

Mivel ha jól tudom ebben is alumínium blokk van.Így olyan fagyálló folyadékot kell beleönteni ami kíméli az alumímiumot.Ennek 1500-2000FT között van literje, és felesbe szokás önteni a hűtőbe desztilált vízzel keverve, mivel ezek a koncentrátumok -75 fokot bírnának így felesben is elég -30.

Ezeknek a hűtőfolyadékoknak a dobozán rajta van, hogy alublokkohoz, amúgy G12+ a neve,szokás simán "pirosnak" is nevezni.

Idézet:

" A G12+ hűtőfolyadék használata azért szükséges (és azért tilos a hagyományos beletöltése), mert a motor olyan alumíniumötvözetből készül, amelyet a hagyományos alapú hűtőfolyadék károsít(hat).

Üdvözlettel:

Autódoki"

Forrás:

[link]

2009. nov. 2. 18:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Ahha! Na ez teljesen új nekem! Amivel utántöltöttem, az valamilyen AGIP márkájú, és 1200 Ft körül volt literje, de most utána nézek, hogy milyen fajta.
2009. nov. 2. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!