Hűtővíz-hőmérséklet-ingadozás. – Miért?
-Hideg időben:
- Nem éri el a normál hőmérsékletet. A mutató néha-néha megmoccan. Vagy nem.
- Meleg időben:
- Nagyon lassan melegszik fel, kb 15 km után eléri a normál első vonalát. De ettől nem megy feljebb.
- Menet közben ha kidobom a sebességet üresbe, akkor a mutató lemegy a minimumra.
- Ha alacsony fordulatszámon közlekedem (benzinspórolósan) , akkor megint lefelé megy a mutató.
- Ha városi forgalomban közlekedem, vagy az autó egyhelyben-, üres sebességben áll járó motorral, felmegy a mutató a feléig, és a ventilátor is bekapcsol. (ez lenne mindig optimális.)
- Szeles időben:
-Ha a városból kiérek, és már nem 50-nel megyek hanem 90-nel, a mutató kilép a normál mezőből, és újból a minimum felé veszi az irányt.
Termosztátot már cseréltem, mit lehet tenni még ilyenkor? Ford Mondeóról van szó.

válasza:Pedig termosztátgyanús.
Nekem is ezt csinálta pontosan. Nem zárt le eléggé így a menetszéltöl hült a víz.
Csere óta felmegy középre és bármit csinálok, ott marad

válasza:

válasza:Én kizárnám a gombát. A víz hömérséklete a termosztát miatt állandó kellene legyen a motorban. Ha a gomba lenne rossz, akkor vagy szabálytalanul mutatna össze-vissza, vagy nem mutatna semmit, vagy ugrálna érintkezési hiba miatt. Szerintem.a
A nagy hütö sem lehet gond, mert a termosztát annyi vizet kell beengedjen, hogy üzemin maradjon. Függetlenül attól, hogy a hütöben milyen hömérsékletü a víz.
Talán hibás az új termosztát is vagy esetleg valahogy rosszul van berakva és zárt állapotban is átfolyik egy kis víz.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Adott egy 98'as Audi. 1.9 TDI motorral. A műszer szerint 5-6 perc alatt eléri a 70 fokos hőmérsékletet, ahol azonban megreked. Némi mozgás van +/- irányba de semmi komoly. A fogyasztáson nem érződik semmi, a mostani télen fűtött is rendesen az autó. Termosztát hiba...
Van egy Ford Fiesta MK3-as 5 ajtós 1994-es autóm, amin automata a szívató, honnan tudom, hogy mikor kapcsol ki? Hány foknál kapcsol ki? Az autó hőmérséklet órán a skála felénél nem megy fel jobban, legalábbis az óra szerint! Itt már kikapcsol? Gyanakszom a...
Szerintem terhes nem vagyok,csináltam tesztet is.Igaz korai volt,de mindegy.Valaki tudna ésszerű választ adni?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!