Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Személy gépkocsival kanyarodás...

Személy gépkocsival kanyarodáskor melyik sávba kell érkezni?

Figyelt kérdés
Ha jobbra kis ívben kanyarodok, akkor a belsőbe is érkezhetek?
2014. máj. 11. 07:35
 1/5 anonim ***** válasza:

a kérdésedre válaszolva: igen.

ez akkor fordul elő a szbályok ellenére, ha nagyobb tempóban sikerül bevenned a kisívű kanyart..az is előfordul, hogy a már villogó zöld lámpa miatt egy kicsit kikerüli a várakozó autós a lassan haladó gyalogost, és a belsőbe folytatja az útját..

a kresz szerint csak abba a sávba érkezhetsz, amelyikből kanyarodtál..természetesen a buszsáv, villamos-sín, stb..itt befigyel, de ahhoz meg kell szerezni a jogsit, és akkor már mindent tudsz.

2014. máj. 11. 07:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Igazából a legközelebbibe kéne, mert ha a belsőbe mész rögtön akkor az még egy sávváltást is jelent. Lehet hogy veszélytelen, mert nem jön éppen semmi a belsőben, de így két sávot kell figyelned.

Na megkerestem a jogszabályt mert én is kíváncsi lettem.

[link]

A 3. bekezdés szerint nem szabályos.

2014. máj. 11. 10:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez mondjuk fura egy kicsit, mert balra kanyarodásnál viszont a szabály szerint kanyarodáskor sávot is kell váltani, mert mindig a menetirány szerinti jobb sávjába kell érkezni az útnak. Na mindegy, szóval csak óvatosan, ne ütközzünk össze senkivel, abból csak a baj van...
2014. máj. 11. 10:10
 4/5 anonim ***** válasza:

"jobbra kis ívben, balra nagy ívben kell bekanyarodni, úgy, hogy a jármű a bekanyarodás után a menetirány szerinti jobb oldalon maradjon"

Nem azt írja, hogy a legszélső sávba kell érkezned, hanem azt, hogy a menetirány szerinte jobb oldalon kell maradnod.

2014. máj. 11. 13:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm! Nekem szerdán lesz a forgalmi vizsgám és azért akartam ezt tisztázni...
2014. máj. 11. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!