Személy gépkocsival kanyarodáskor melyik sávba kell érkezni?
a kérdésedre válaszolva: igen.
ez akkor fordul elő a szbályok ellenére, ha nagyobb tempóban sikerül bevenned a kisívű kanyart..az is előfordul, hogy a már villogó zöld lámpa miatt egy kicsit kikerüli a várakozó autós a lassan haladó gyalogost, és a belsőbe folytatja az útját..
a kresz szerint csak abba a sávba érkezhetsz, amelyikből kanyarodtál..természetesen a buszsáv, villamos-sín, stb..itt befigyel, de ahhoz meg kell szerezni a jogsit, és akkor már mindent tudsz.
Igazából a legközelebbibe kéne, mert ha a belsőbe mész rögtön akkor az még egy sávváltást is jelent. Lehet hogy veszélytelen, mert nem jön éppen semmi a belsőben, de így két sávot kell figyelned.
Na megkerestem a jogszabályt mert én is kíváncsi lettem.
A 3. bekezdés szerint nem szabályos.
"jobbra kis ívben, balra nagy ívben kell bekanyarodni, úgy, hogy a jármű a bekanyarodás után a menetirány szerinti jobb oldalon maradjon"
Nem azt írja, hogy a legszélső sávba kell érkezned, hanem azt, hogy a menetirány szerinte jobb oldalon kell maradnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!