Ma műszakiztattuk a kocsit és hónapok óta zúg. Ha
kerékcsapágy lenne, szóltak volna?
A kerékcsapágy képes ronda hangot adni, de nem biztos hogy lóg, így műszakin nem bukik ki. Ha felemeled és megpörgeted a kereket, akkor hallható, ha gond van vele.
Néha nem ártana, ha legalább körülírnátok a típust, mert lehetnek típusspecifikus hibák is...
2014. máj. 12. 20:05
Felemeled és megpörgeted, nem biztos hogy meghallod, sőt biztos hogy nem. A bal kerékcsapágyad van ki . Én is jártam igy. Én komplett kerékagyat vettem bontóban és a zúgás megszünt. Ennek sok köze nincs a műszaki vizsgához. De hogyha sokáig halogatod legfeljebb fejre állsz.
2014. máj. 12. 20:18
Az első nagyon jól megválaszolta.
Magára kérdésre is jót válaszolt és a megjegyzése is jogos.
Azaz, jó lenne a a kérdező jobban,pontosabban tenné fel a kérdést,mert pontosabb választ is kaphatna a kérdésére.
Nem mindegy,hogy milyen típusú a kocsi/autó, első vagy hátsó meghajtásos,stb.
A hang ami a leírás szerint feltételezhető, az csapágy hang de lehet a diferenciálmü/kiegyenlítőmű hangja is,stb.
2014. máj. 12. 20:21
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 8 éves Renault Thália 1.2, kb 90000 km van benne.
Haveromnak is már búg az egyik kerékcsapágya, de még nem lóg. Műszakin simán átment. Amíg nem kezd el lógni, addig műszakin nem tudnak érte szólni. Szóval az, hogy kapott műszakit, még nem zárja ki, hogy csere érett. De ahogy írták lehet még más is.
2014. máj. 12. 20:42
"nem biztos hogy meghallod, sőt biztos hogy nem"
Lehet benne valami, nekem a jobb hátsó zúgott kézzel megforgatva is, de a bal hátsónak nem volt hangja, csak épp lógott 2 centit a kerék.
De azt amelyik menet közben hangos volt, azt felemelve megforgatva is hallani lehetett!
2014. máj. 12. 21:12
3-as vagyok.
Most már csak annyit árulj el ,hogy az első vagy a hátsó kerekeknél hallani a zúgást,búgást?
2014. máj. 12. 23:59
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Elölről hallani, de hogy biztosan a kerekek felől, azt nem tudom. Az a furcsa, hogy a szerelőnek mondtuk, ment is egy kört vele, és azt mondta, nem tudja mitől lehet. Hogyhogy nem tudta? Mondjuk mostanában már egyenes menetben is zúg, csak balra kanyarodáskor szűnik meg a hang. Ma megyünk Renault szervízbe vele.
9/10 anonim válasza:
Nekemis ez a baja,,, ugyan ez.. Opel Astra H Z17DTL... 50-80 km/h között lehet hallani tök mind1 merre kanyarodok bug az eleje.. szerelő azt mondta, h kerékcsapágy. felemelte megpörgette mégse az.. akkor azt mondta hogy a guminak van ilyen hangja ahogy töri a levegőt.... mondom ja és a télinek is ez volt a baja mi?.. nemtudom mi lehet.. de nagyon idegesit.
2016. márc. 13. 13:13
10/10 anonim válasza:
A legutolsó valaszolonak annyit mondanék hogy ha kanyarodás közben adja a hangot az eleje, skkor simán lehet féltengely is. A kérdés csak annyi hogy ha benyomod a kuplungot, akkor is adja-e a hangot?!
2018. júl. 6. 21:40
Kapcsolódó kérdések: