Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen olcsó az Allianz?

Miért ilyen olcsó az Allianz?

Figyelt kérdés

Kíváncsiságból megnéztem mennyi lenne a biztosítás egy 2107-es Ladára. Allianz a legolcsóbb: 14.480 Ft + 4.464 Ft baleseti adó, majd a második helyen a Köbe: 40.150 Ft + 12.045 Ft baleseti adó, a többi pedig még ennél is drágább.

Az Allianznál miért ennyire olcsó a biztosítás, a többieknél pedig miért ennyire aránytalanul drága?

2014. máj. 15. 16:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
vmit elnézhettél a bonus- m. besorolásba sztem...
2014. máj. 15. 16:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez így nem igaz ugyanis mifelénk meg a Groupama a legolcsóbb az összes többi drágább.Amúgy a biztosítási összeg díját befolyásolja az is hogy hol laksz,hány éves vagy mióta van jogsid hanyadik autód stb!
2014. máj. 15. 16:40
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem arról lehet szó hogy a Ladások kevés balesetet okoznak, így ő utánuk kevés kifizetnivalója van a biztosítónak. Rengeteg statisztikát néznek ám a biztosítók a balestekről, még az autó színe, meg a vezető keresztneve alapján (!) is. Csak nem minden tényezőt vonnak bele a díjak számításába.
2014. máj. 15. 17:35
 4/13 A kérdező kommentje:
A biztositas.hu-n néztem, ahol ugye meg kell adni szinte minden adatot magamról és az autóról is. (hol lakok, mikor születtem, mióta van jogsim, okoztam-e balesetet, milyen autó, hány éves, mekkora motorral, stb...) tehát nem néztem el semmit. Más autónál is ez a helyzet, csak ugye más a végösszeg, de akkor is arányaiban sokkal olcsóbb.
2014. máj. 15. 18:15
 5/13 anonim ***** válasza:
Az is lehet hogy az Alianznál a negyed éves biztosítást írta ki nem pedig az évit!
2014. máj. 15. 18:20
 6/13 A kérdező kommentje:
Mind egész évre szól.
2014. máj. 15. 19:21
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem az egyik autóm Allianz-os, max egy ezressel volt olcsóbb, mint a K&H és a következő 5 biztosító is 2-3000-res szóráson belül volt. Passzolom a kérdést.
2014. máj. 15. 20:30
 8/13 anonim válasza:
A válasz: azért, mert most ez az üzletpolitikájuk. Korábban sokáig következetesen drágák voltak.
2014. máj. 16. 07:54
 9/13 anonim ***** válasza:
Minden biztosító úgy állapítja meg a díjait, hogy az a statisztikáik alapján számukra kedvező legyen! Ezek szerint az Allianz tárt karokkal várja a Ladásokat. Nekem Alfám van és erre az Allianz elég horror árat kínál (2,5-szerese a legolcsóbb ajánlatnak). A típuson felül az összes tényezőtől is függ a díj, amit az előző válaszolók már leírtak.
2014. máj. 16. 11:04
 10/13 SzarvasLászló ***** válasza:
100%
Általánosságban annyit teszek hozzá, hogy a biztosítók az áraikkal fejezik ki, hogy hol és milyen típusú autóra/vezetőre nem szeretnének kockázatot vállalni.
2014. máj. 16. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!