Gyula22 kérdése:
Opel zafira 1.6 16v kerepelô hang?
Figyelt kérdés
Ma reggel azt vettem észre hogy a motorból kerepelő hangot hallok, kb olyan lett a hangja mint egy dízel motornak, mi lehet ez lehet nagy baj is ? Ahogy nagyobb a fordulat annál gyorsabban kerepel és van hogy elhalkul van mikor erősebb a hang, mi lehet valaki valami okosságot? Rohanjak szerelőhöz vagy várjak vele ?2015. febr. 19. 10:21
1/2 anonim 

válasza:

Hidrotőke, nagy szelephézag.
Nekem hidrotőke volt, teljesen olyan volt mint egy 1.9 TDi :D Kicseréltem, 8 szelep van, azaz 8 hidrotőke, darabja 3500 forint volt. Számolj utána :)
Egyébként mindig csak 1-2 adja meg magát, nem az összes, de nehéz kibogozni melyik a rossz így egybe szokták cserélni.
Gyönyörű susogó hangja van azóta.
2/2 anonim 

válasza:

Ha nem értesz hozzá, inkább vidd el szerelőhöz, mert kerepelő hangot elég sok minden tud adni és ha egy vezérműszíj feszítő/vezetőgörgő, vagy vízpumpa kezdi föladni a harcot, az rövid úton több százezer forintos kárt is tud okozni. Ha van némi affinitásod a szereléshez, vedd le a hosszbordás szíjat róla és úgy indítsd be. Ha megszűnt a zaj, akkor a generátor környékén kell keresni a hiba forrását, ha nem szűnt meg, irány a szerelő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!