Mi a véleményetek a Renault Thalia-ról?
szerviz tapasztalatok, típushibák, rohadás, stb érdekelnek.
Melyik motorral érdemes venni, melyiket kell kerülni?
Az általános Francia fikázásra nem vagyok kíváncs, csak olyan válaszoljon akinek valamelyest van tapasztalata a Thaliakkal kapcsolatban.

Személyes nincs, de a masszőröm dícséri. A diesel biztos jó, azt jól tudják a franciák.
Egyébként nem szeretem a franciákat, így ez egy elfogulatlan álláspont. Fikázni nem fogom.:)
Egyébként azt hallottam a daciák is közel olyan jók, abban is már renault technológia van. Azt meg egy kolegám dicséri, azt mondja az 1,5 dieselen eddig (200 ezer km), semmi baja nem volt. Csak ment.

Apámnak egy 2009-es van, az alap 1,2-es motorral. Én is sokat jártam/járok vele, és mindent tudok az autóról.
Megbízhatósága rendben van, igaz nincs benne sok km. De azért ez az 1.2-es motor nagyon gyengus benne, mondjuk elvisz bárhova, teszi a dolgát, de a 6 litert bevágja. Szerintem 1.4 benzinnel tökéletes, és az elég erős is.
Ami negatívum még, hogy nagyon szűkös a beltér, elől is, a tetőt ívesre csinálták, így a fejem éri a plafont. Anyaghasználat is bőven hagy kívánnivalót maga után. Váltó tipikus francia, nagyon hosszú úton jár a kar, és sokszor nézem, hogy bement e sebességbe, vagy nem, egyszerűen nem érzem. Amúgy nem rossz kis autó, elég igénytelen, és A-ból B-be utazásra tökéletes, de semmi több.

A benzineseknél trafó problémák szoktak lenni. Hengerenkénti trafós motorokról beszélünk. Arra jutottunk, hogy valószínűleg a hőingadozástól mennek tönkre idővel. A motorral együtt felmelegszik, lehül...
Egyszerre nem megy tönkre mind, általában egyesével szoktak kifeküdni. Az élettartamuk változó, de 80-100 ezerkilométert kibírnak általában. A cseréje nem drága, (annyira) és otthon is elvégezhető.
Ami még hiba tud lenni, hogy a fhp jeladó csatlskozója eloxidálódik, emiatt nem indul az autó, csak teker az önindító. Ez nagyon ritkán fordul elő, de létező hiba.
Mást nem tudok, ezek baromi jó kis motorok.

"A dízel olyan 150Ekm után kicsapágyasodik ha betartartják a 30Ekm-es olajcsereperiódust,"
És aki évi 5000-et megy az 6 évig egy olajjal megy? Ha esetleg évente illetve 10-15-ezrenként cserélek és nem tescos olajra akkor is fennáll a probléma?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!