Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót városba 1 millióig?

Milyen autót városba 1 millióig?

Figyelt kérdés

Venni szeretnék egy autót főleg városi használatra, benne van naponta 2x az Árpád hídtól a Lurdy-ig a Hungárián a dugóban szöszmötölés.Havonta olyan 1300-1500km km kerülne bele, főleg dízelbe gondolkoznék,mert ott a kisebb motorokban is van nyomaték a kis fogyasztás mellett. Szóba került a Toyota Yaris 1.4 d4d vagy 206 1.4hdi esetleg a vw csoport valamelyik 1.9-es tdi-je, de max golf méretben.

Néztem a benzineseket is, de nagyon gyengék a dízelhez képest magas fogyasztás mellett.

Van ötletetek más alternatívára?

2016. jún. 22. 20:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Opel Corsa D 1.3 CDTI?

De a Toyota Yaris is jó ötlet.

Esetleg egy hibrid?

[link]

2016. jún. 22. 21:14
 2/14 anonim ***** válasza:
Újabb Swift? Nekem nagyon bevált városba, 6 literrel beéri, így klímás időben 7-7.5 liter. Szerintem nagyon kis pörgős autó, még az 1.3-as motor is szépen mozgatja.
2016. jún. 22. 21:14
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, az 1.3Jtd-ről sok rosszat olvastam (benne van a 10 legrosszabb motorban,legalábbis az első generációs) pedig a Corsa is szimpatikus lenne.

A Swift-et is néztem,de az összes tesztben 8-9 literes városi fogyasztásról olvasni és külön megemlítik hogy 1.3-as létére nagyon torkos motor. Tudom van belőle is dízel,de az meg mint a fehér holló.

2016. jún. 22. 21:30
 4/14 A kérdező kommentje:
Bocsánat a ctdi-t kevertem a jtd-vel,bár lehet ez is Fiat motor csak más néven...
2016. jún. 22. 21:33
 5/14 anonim ***** válasza:
Toyota 1.4 D-4D egy jó motor.
2016. jún. 22. 21:44
 6/14 anonim ***** válasza:

"Néztem a benzineseket is, de nagyon gyengék"

Mégis hova kéne a sok lóerő, ha a dugóban állsz?

2016. jún. 23. 10:09
 7/14 A kérdező kommentje:

A gyengeség alatt azt értem, hogy pl. egy Grande Punto 1.2-es benzines több mint egy tonna és 65LE, erre ha még bekapcsolom a klímát is akkor teljesen használhatatlan lesz.

Nyilván nem száguldozni szeretnék a városban,de az tetszik a dízelben, hogy 2000-es fordulatnál is ha rálépek a gázra történik valami,míg egy kis benzinesnél semmi.

2016. jún. 23. 14:38
 8/14 anonim ***** válasza:
A dugóban araszolásra ne vegyél dízelt, hidegen hajtod majd, a dugóban pedig szépen kokszolódik. Corsa C, Astra G, Polo, Golf IV stb 1.4-1.6 benzin és kész.
2016. jún. 23. 14:41
 9/14 A kérdező kommentje:

Gondolom ezek meg 7-8 litert fogyasztanak,főleg a Golf.

Egyébként most is hdi-vel járok,ráadásul start/stop rendszerű,tehát állandóan leáll és teljesen jó a városban. Bár ez még csak pár éves és alig van benne 190 ezer km.

2016. jún. 23. 15:30
 10/14 anonim ***** válasza:
Golfot személy szerint csak dízelben vennék, nyomatékos és baromi jól fogyaszt. Benzinesben az 1.4 harmat gyenge és sokat is fogyaszt. 1.6 egy fokkal jobb, de városban az 8 liter alap.
2016. jún. 23. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!