Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen esetben ti, hogy kérnéte...

Ilyen esetben ti, hogy kérnétek el az üzemanyag költséget?

Figyelt kérdés
Átalakítottátok gázosra, ami 250 ezerbe került. Mentek haverokkal nyaralni, 450 km-re, természetesen gázzal. Ilyenkor az LPG költségét kérnétek el, vagy amennyit benzinből enne?
2016. jún. 27. 15:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
70%
Persze, az átalakítás költségét véletlenül nem akarod rájuk baszni?
2016. jún. 27. 17:06
 12/15 anonim ***** válasza:
86%

Ó, mit kopás, a km költségben benne van a vételár is, azt is le lehetne osztani, bár nem tudod, hány km lesz a vége, mikor eladod/bontóba viszed, de tippelni azért lehet. Cuccokat is kell néha venni az autóba, meg minden...

Na de most komolyan. Nyilván a gáz költségét kéred el és ennyi, amennyiben ez egy nyaralás, ahova te úgyis mennél. Amennyiben gazdag vagy és/vagy nagyvonalú, ők pedig jó haverok és csórók, nem kérsz semmit sem.

Ha csak és kizárólag nekik kellene az autó, s nagyon komoly lenne a táv, akkor azért már komoly lenne a kopás, értékcsökkenés, miegymás, miközben te nem nyernél semmit. Az már más lenne. De így... Túl németes ez nekem, a töritanárunk felolvasta, hogy a haláltáboroknál odáig levezették a pénzeket, hogy a hamu értékesítése...

Ha egy buliba hívunk haverokat, ott sem kell takarítószert, wc-papírt meg ilyesmit fizetniük... Azért valahol álljunk már meg s ez nekem valahol az üzemanyagköltség környékén van.

2016. jún. 27. 19:33
 13/15 anonim ***** válasza:

Gáz árát osszátok el arányosan vagy ha nem kérsz pénzt és a barátaid se smucigok akkor van annyi eszük hogy nyaraláson fizetgetnek ezt-azt hogy kompenzálják azt hogy te mentél autóval a te üzemanyagoddal.

Amúgy ha nem vmi 2.5ös benzinesed van akkor szerintem 20.000 az üzemanyag költséged 450-450 km-re ami nem olyan nagy összeg.

2016. jún. 27. 20:18
 14/15 anonim ***** válasza:
Régebben mikor benzintemetőm volt, akkor is úgy csináltuk, hogy átlagos fogyasztás alapján számoltuk ki a benzinköltséget, tehát 6-7 literes átlagfogyasztással. Nagyjából úgy, hogy eszerint én 0-át kelljen a benzinpénzbe adjak, tehát az én részem a kopás. Nem ők voltak a hibásak, hogy nekem 4.2-es benzines kellett, tehát erőssen ráfizettem az ilyen kocsikázásokra :)
2016. jún. 27. 22:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Azért az érdekelne, hogy a barátoknak van-e autója??

Én úgy voltam, hogy nekem lett leghamarabb jogsim(meg kocsim is), aztán sorban jöttek a haverok, hogy menjünk el ide buliba, oda fürdeni, stb.

Szépen megbeszéltem velük, hogy 100 km-enként 10 litert dobunk össze(kb 7-et evett a kocsi), mivel én fizetem a biztosítást, én veszek gumit, stb.

De ha nálatok ez csak egyszeri alkalom, és mindig más kocsijával mentek, akkor gáz fogyasztást osztva létszám, és kész.

2016. jún. 28. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!