Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2. 0 PDTDI BNA motorkód. Mit...

2. 0 PDTDI BNA motorkód. Mit lehet tudni róla?

Figyelt kérdés
Nézegettem az internetet de semmit nem találtam róla van itt valaki aki tud róla valamit?

2018. jan. 23. 20:00
 1/10 anonim ***** válasza:

2.0 8v Bosch PD 140ló, DPF nélküli motor az A6-ban.

Olajmeghajtó tengelyt érdemes megnézni ezen felül közel olyan jó mint az 1.9-es motor.

2018. jan. 23. 22:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Ez Így nem teljesen igaz. Ez nem 140LE hanen csak 136LE és nekem A4 be van. Azért is vagyok kiváncsi hogy van e itt olyan valaki aki tényleg ismeri is.
2018. jan. 24. 06:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Akkor itt valami árulás van, a 136lovas euro3-as 2.0pd-nek BGW a motorkódja, amit pedig te írtál az egy euro4-es 140lovas 2.0pd.
2018. jan. 24. 08:51
 4/10 anonim ***** válasza:

Nos a BNA szerintem is 100kw/136L, ami került A4-be és A6-ba is 2004 és 2005 között.

Forrás(9. oldal):

[link]

illetve (12. oldal):

[link]

Az említett olajpumpa meghajtó a 14. oldalon látható.

2018. jan. 24. 09:19
 5/10 anonim ***** válasza:
2018. jan. 24. 10:05
 6/10 anonim ***** válasza:

A BKD 140 lovas és AZV 136 lovas blokkok közötti 3 Le külömbség csak a belga adóterhek miatt van, egyébként azonos a két motor:

[link]

Ezt a hivatalos ssp is megemlíti:

[link]

Nekem az a sejtésem, hogy az A4 esetében a BNA szintén ilyen adózásügyi dolog miatt redukált teljesítményű, egyébekben megegzik a 140 lovas társaival. Utóbbiakról rengeteg SSP megtalálható. Pontosan mit szeretnél tudni róla.

2018. jan. 24. 10:11
 7/10 A kérdező kommentje:
Pontosan azt, hogy ebbe is ugyan az a balansztengely van mint a többibe vagy ez meg kapta az 1.9-es olajszivattyúját. Meg hogy ennek is ugyan azok e a típusbetegségei.
2018. jan. 24. 16:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Az olajszivattyúnak alkatrészboltban járnék utána, hogy a BNA-hoz kapható az egyedi-e vagy valamelyik másikkal csereszabatos.

Esetleg márkaszervízben is meg lehet kérdezni, ha kifogsz egy vajszívű és bőbeszédű technikust vagy munkafelvevőt.

2018. jan. 24. 20:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy kicsit keresgéltem a kérdező helyett:

Ha az ETKA adatbázishoz nem férsz hozzá, akkor használd ezt az oldalt, de csak saját felelősségre, mert nálam kártevőt jelzett a vírusirtó:

[link]

A robbantott ábrák szerint a 136 lovas BNA és 140 lovas BLB blokk az megegyezik, így az olajpupma meghajtásuk is. Utóbbiból viszont több cikkszám is szerepel az oldalon. Hogy a te kocsidba melyik került bele gyárilag azt az alvázszám szerint lehet ellenőrizni, ebben én már nem tudok segíteni.

Hogy pl. az 1.9-es BKE olajpupmpával megegyezik-e, azt is le tudod csekkolni: az ábra alapján nem. Egyébként, ha megvan, hogy melyik a te olajpumpád, akkor a cikkszámra kattintva meg tudod nézni, hogy azt mely másik motorokba és kocsikba építették bele.

2018. jan. 25. 13:08
 10/10 mikeXxX ***** válasza:
Szerintem egy rakás sz... motor sok hibával de ha neked ez jön be használd én használtam is párat meg szereltem is nem a levegő rengeti a szám !
2018. jan. 26. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!