Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonat kedvezmény?

Vonat kedvezmény?

Figyelt kérdés

Szóval arról lenne szó, hogy jövő szombaton Szolnokra kellene mennem Szombathelyről.

Ahogy néztem elég húzós a vonatjegy, és arra gondoltam hogy megkérdezem, nincs e valami lehetőség hogy olcsóbb legyen.

Diák vagyok szóval 50 % kedvezmény az megvan, csak hogy van e esetleg más lehetőség.

Vonattal gyakran közlekedők segítenétek nekem..

2014. máj. 6. 22:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Nincs más lehetőség, örülj hogy 50%-ot kell csak fizetned. Ennél olcsóbban úgysem tudnád megtenni ezt a 340 km-es távot. Ha belegondolsz, egy takarékos autónak is több az üzemanyagköltsége mint a te vonatjegyed.

Olcsóbban max úgy lehet ha biciklivel mész, vagy gyalog.

2014. máj. 6. 23:19
 2/9 A kérdező kommentje:

Igen tudom hogy így is jóval olcsóbb, van autóm de azzal horrorisztikus összeg lenne.

Azért köszönöm! :)

2014. máj. 6. 23:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Diákkedvezménnyel nem olyan drága az a jegy, főleg ha összehasonlítod a valós költségekkel. Elég keményen megtámogatja majd àllam bàcsi az utazásodat.
2014. máj. 7. 07:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem akarok elégedetlennek tűnni, véletlenül sem,de igazán megteheti az állam bácsi hogy megtámogatja ennyivel, ha már fizetőssé tett mindent.

Ha valaki úgy gondolná hogy egy újabb nagy pofájú fiatal aki azt sem tudja hogy miről beszél, elmondanám hogy nem így van, szóval ha valaki erre szeretne reagálni valami kemény beszólással, ne tegye :)

2014. máj. 7. 12:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Mi mindent tett fizetőssé?

Mindemellett nálunk boldogabb országokban csak iskolábq utazásra van kedvezmény, a " Kedvem támadt vonatozni egyet" utazásra nem. Így szerintem bőven örülni kell ennek is :)

2014. máj. 7. 17:16
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék belemenni mélyebben a dologban, de a nagy rezsiharcunk mellett meg kell nézni mi mindennek emelkedett az ára a különadók kapcsán, nem beszélve a oktatásról. De nem ez a kérdés tárgya, szóval majd ezt egyszer a politika témakörben, ha úgy adódik...

Egyébként nem kedvem támadt vonatozásról van szó, fontos dolgot kell elintéznem és szeretném olcsón megúszni az utazási költséget, ez volt az indíttatása a kérdésnek. A támogatásnak természetesen örülök és értékelem, csak főleg arra való tekintettel hogy borzasztó ritkán veszem igénybe a szolgáltatást, jogosnak is tartom.

2014. máj. 7. 18:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Amúgy én teljesen egyet értek a kérdezővel, és engem az háborít fel nagyon hogy nyugdíjasok viszont ingyen utazgatnak az Auchanba mert 5 forinttal olcsóbb a cukor és túrnak taposnak át mindenkin és még helyet követelnek. Miközbe egyetlen egy forintot nem fizetnek mert mindenhová ingyen viszi busz vonat villamos a p*csájukat. De miért még is miért? Nekik van nyugdíjuk nem azt mondom hogy teljes árut de nyugodtan fizethetnének 50% menetjegyet illetve bérletet a diákoknak pedig lehetne 90% menetjegy ahogyan a bérlet 90%-os.
2014. máj. 7. 19:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Elmdonom, az lenne az optimális, ha az összes szar kedvezmény megszűnne a francba. Mindenki teljes áron utazna, de olyan teljes áron, ami a jelenlegi díjak fele. Azaz:

- A mostani teljesárú utasok gyakoslatilag 50% kedvezményt kapnának

- A mostani diákoknak semmi nem változna

- Aki rosszabbul járna, azok az ingyen utazók, és a 90%-osok.

De azért gondoljunk már bele, egy 140 km-es útért valaki kifizet 1-200 forintot. Kétszáz forint?! Egy túrós bukta sem igazán jön ki belőle, nemhogy egy vasút üzemeltetése levetítve egy utasfő 140 km-ére.....

Egyedül a vakoknak/mozgássérülteknek/kerekesszékeseknek adnék ingyen utazást, nekik amúgy is nyűg bárhova is utazni, főleg amíg kevés az alacsonypadlós vonat. De mindenki más a felére csökkentet teljesárat fizesse meg.

Állam is jobban járna, nem lenne állandó harc hogy mennyit egészítsen ki... És többszörösére nőne az utazási kedv, mert féláron olcsó lenne, rögtön egy 5 fős autóval is felvenné az árversenyt...

2014. máj. 7. 21:06
 9/9 A kérdező kommentje:

Utolsó, ez egy jó konstrukció, a jelenlegi rendszer mindenképpen reformra szorulna.

Nekem nincs bajom a nyugdíjasokkal, tényleg, hála Istennek élnek a nagyszüleim és borzasztóan szeretem őket, de nekik is megmondtam amikor szó volt róla, hogy én bizony elvenném az ingyenes utazást.

De nem ez az egyetlen és elsődleges probléma. Azonban sajnos felesleges erről beszélni, nem tehetünk semmit.

2014. máj. 7. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!