Ha egy mozdonyvezető megengedi, hogy be menjek hozzá és megmutatja hogyan kell vezetni, milyen onnan stb. az illegálisnak számít?
nem. csak szabályellenes.
a buszsofőr se adja oda a kormányt.
Mozdonyon utazási engedélyt kell beszerezned, ami nem egy gyors művelet, de megoldható. Ez a legális út.
Az illegális út pedig az, ha ilyen engedély nélkül kéredzkedsz fel a mozdonyra. Manapság azonban már nem olyan rugalmasak a mozdonyvezetők e tekintetben, mint akár csak néhány évvel ezelőtt.
Régen más volt valóban. Volt, hogy Bz-ben én is beengedtem utast akiről tudtam, hogy nagyon érdekli a vasút, de ez olyankor volt mikor senki más nem volt ott és csak miután kiértünk városból, illetve mielőtt beértünk a célállomásra mondtam neki, hogy kicsivel előtte menjen ki, hogy ne lássák.
Illetve régen mikor még volt fűtőház ott is járt sok ember, igazából szinte mindenki hozott ismerőst néha körülnézni, nem szólt érte senki, nem olyan volt a társaság, állomáson várakozó vonatnál is, sokszor inkább attól kell tartani, hogy ha valakit fel is engedünk a mozdonyra, nem kollégák fognak ferde szemmel nézni, hanem az utasok akik az állomáson várnak... sajnos ez nem ritka eset volt.
Az utasok civilek honnan tudják, hogy egy szolgálatba/gépért igyekvő mozdonyvezető van még a vezetőálláson, vagy egy felvigyázó vagy épp vonatkísérő vagy akárki? :D
Egy két wamzer kollégától jobban kell tartani, mert ha nincs meg a fent említett engedély, akkor ott gondok is lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!