Vonatra fölengednek kecskét?
Ne ijedjetek meg :D
Ismerősömnek szülinapja lesz és meg akarjuk lepni, de nem tudjuk hogyan vigyük a kecskét a helyszínre (autó nem jöhet szóba).
A válaszokat előre is köszönöm :D
Idézek a vasúton való élőállat szállításával kapcsolatos feltételekről:
"II. ÉLŐ ÁLLAT SZÁLLÍTÁS
Terjedelem
1./ A kézipoggyász terjedelmi határainak megtartásával vihető be élő állat a vasúti kocsiba.
Az utas díjmentesen legfeljebb 30 kg kézipoggyászt vihet magával a személykocsiban. A kézipoggyász továbbításának egyéb feltételeit külön jogszabály, valamint a szolgáltató által kiadott utazási feltételek tartalmazzák.
Díjfizetés nélkül
2./ A 2. kocsiosztályú személykocsiba díjfizetés nélkül bevihető megfelelően csomagolva
- 2 db kis énekes madár, vagy
- 2 db törpepapagáj, vagy
- 2 db tyúk (gyöngytyúk, kakas, galamb), vagy
- egy csomag naposcsibe, vagy
- 2 db ékszerteknős, tengerimalac, aranyhörcsög, illetve hasonló kis díszállat, vagy
- egy tartály díszhal, vagy kistestű kétéltű.
Élőállat viteldíj megfizetésével
3./ Egy élőállat viteldíj megfizetésével vihető be a 2. kocsiosztályú személykocsiba alkalmas tartóban
- 2 db macska, vagy
- 2 db házinyúl, vagy
- 2 db papagáj, vagy
- 2 db vadászsólyom, vagy
- 2 db egészségügyi vizsgálat nélkül szállítható, hasonló kis élő állat, vagy
-egy tartály élő hal."
Nos, a kecske egyiknek sem fele meg, viszont a google több találatot ki is dobott kecske szállítás címszóval - itt viszont autóval viszik.
Én már majdnem megijedtem:-D
Mert azt hittem az a kérdésed majd hogy...
"Lehet-e a kecskével?" :-DD
Köszönöm a válaszokat! :D
Átgondoltuk és lehet hogy tyúk lesz belőle: D
kecskéről még nem hallottam, de az S-bahn-on már vittek lovat, illetve hazánkban már próbálkoztak Száron lovat felszállítani a Flirtre, de nem sikerült :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!