Állatorvosi egyetemhez mennyire kell a matek, fizika? Tudom, hogy emelt biosz-kémia kell és nyilván emellé jó jegyek, jó érettségi, de mégis akár az egyetemen, vagy szóbelin kb mennyi és milyen szinten kell matek, fizika?

Első félévben van biofizika, másodikban biomatematika.
Biofizika részei áramlástan, fénytan, elektrofizika és a radioaktivitás fizikája. Szerencsére nincsenek számolások és a képletek közül is csak néhányat kell tudni. Inkább arra kíváncsiak, hogy érted e az összefüggéseket, tudod e a törvényeket, modelleket, tudod e hogyan működnek az orvosi berendezések és még meg kell tanulni néhány alapértéket, pl. az agy nyugalmi állapotában tanúsított elektromos jelenségének frekvenciatartományát, stb ... Feleletválasztós a vizsga. Összességében szerintem nem nehéz. Én 0 fizika tudással kezdtem, egy hetet tanultam a vizsgára vizsgaidőszakban és 4 - esre vizsgáztam.
A biomatematikát már komolyabban veszik. Ez lényegében az a matematika, ami tudományos kutatómunkához és a tanulmányok megértéséhez kell (pl. statisztika és valószínűség számítás). A diplomamunkához is jól jön. Rcommanderrel modellezünk. Kell számolni is, vannak zh-k, katalógus, stb... Összességében szerintem ez sem vészes, de erre már kell jelentősebb energiát fordítani.
Kémián van még számolás. Ugyanaz, mint az emelten, plusz néhány dolog, pufferoldatos számolás, stb...
Genetikán is kell számolni.
Azt se felejtsd el, hogy az emelt kémia érettségi fele számolás. Szóval mindenek előtt arra érdemes figyelni. Szerintem amúgy az emelt kémia számolás nehezebb, mint amit az egyetemen kell csinálni.

Nem tetted fel már egyszer ezt a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!