Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Javaslat? (érettségi + nyelvvi...

Javaslat? (érettségi + nyelvvizsga)

Figyelt kérdés
A 9. osztályomat már befejeztem, és most a 10., 11. és 12. osztályt szeretném elvégezni, hogy leérettségizzek. Emellett szeretnék legalább egy kettes szintű nyelvvizsgát is letudni. Már jártam magántanárhoz is angolt tanulni, de nem sikerül, nem tudom, miért. Van esetleg olyan nyelvvizsgaközpont, ahol garantálják a kettes szint elérését? Vagy olyan esti iskola, ahová nem kell bejárni, de azért "tanulunk", és biztosított a kettes érettségi?

ápr. 19. 01:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kettes szintű nyelvvizsgára gondolsz? Középfokúra?

Mi a célod az érettségivel, nyelvvizsgával?

Estin szinte sehol sem kell bejárni, maximum erősen ajánlott. Nyilván a vizsgákon legalább meh kell jelenned és produkálnod is valamit.

A kettes érettségi akkor biztosított, ha készülsz is rá, nem fogják sehol sem helyetted megírni

ápr. 19. 02:55
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

A nyelvvizsgán azért buktál meg, mert nem tudtad az elvárható szintet.

Komolyan nem értem, miért kell 9. osztályban nyelvvizsgával arcoskodni, amikor nyilvánvalóan ez még nem reális.

ápr. 19. 07:07
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

"Van esetleg olyan nyelvvizsgaközpont, ahol garantálják a kettes szint elérését?" --> Nincs ilyen nyelvvizsgaközpont.

"szeretnék legalább egy kettes szintű nyelvvizsgát is letudni" --> Nincs kettes szintű nyelvvizsga. A nyelvvizsga leegyszerűsítve 60%-tól sikeres. Középfokú vagy felsőfokú (esetleg alapfokú de ez utóbbi semmit sem ér).

"egy olyan esti iskola, ahová nem kell bejárni, de azért "tanulunk", és biztosított a kettes érettségi?" --> Nincs ilyen iskola. Egy esti iskolának milyen haszna származna a Te be nem járásodért adott kegyelemkettesnek? Elmúltak már azok az idők amikor lehetett érettségit venni.

Egy esti iskola elvégzése nem igényel nagy agykapacitást. Ha tanulsz akkor simán leérettségizel. De ha havonta kiírod az ilyen témájú kérdéseket akkor csak feleslgesen pazarlod az energiádat.

ápr. 19. 09:26
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

Még csak kilencedikes vagy (akkor is, ha esetleg már felnőtt vagy) az érettségiig még sokat kell tanulnod, ne most gondolkozz azon, hogy kettest akarsz. Ezt nem is értem, kettes szintű érettségi és nyelvvizsga nincs is.

Nyelvvizsga pedig akkor lesz meg, ha eléred azt a szintet. Nem úgy megy az, hogy pistike tanult tanárral x időt és akkor garantáljuk, hogy sikerül.

ápr. 19. 09:34
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Hogy az istenbe garantálhatná egy nyelviskola azt, hogy te mit tudsz??? És hogy hogy garantálhatná egy iskola, hogy te levizsgázol? Nem a vizsgázónak kell a tudást garantálnia? Mások felelősek érted? Ezt te hogy képzeled? Van olyan iskola, ahova nem kell bejárni, nade hogy nem kell tanulni se, olyan nincs!

És mi az, hogy kettes nyelvvizsga? Szerinted osztályozzák? Nem sokat tudsz róla! Hogy mért nem sikerült, azt mért nem a tanárodtól kérdezted, valamint az elért százalékaidtól és a kijavított írásbelid elemzésétől? A tanárod úgy engedett el, hogy javasolta a vizsga letételét?

ápr. 19. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Leegyszerűsítve a kérdező azt szeretné ha x ezer forint befizetése után nulla tanulással és be nem járással, kapna egy angol nyelvvizsgát és egy érettségi bizonyítványt. Gondolom ezután egyetemre menne (anglisztika😁).
ápr. 19. 11:11
 7/9 anonim ***** válasza:
88%

6-os

Nem, szerintem utána kérdezné, hogy melyik egyetem garantálja a diplomát csak úgy, mert ő bejár egy-két órára.

ápr. 19. 11:18
 8/9 anonim ***** válasza:
49%

Itt egy régebbi kérdés. Szerintem hasznos hozzászólások vannak benne.

www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..

ápr. 20. 06:41
 9/9 anonim ***** válasza:
90%
Ez egyértelműen ugyanaz a kérdező. Minek neked az érettségi és a nyelvvizsga? Odáig nem jutsz el, hogy ezeket a vizsgákat azért kérik, mert azok jelentik a minimumot ahhoz, hogy az adott munkát képes legyen az illető elvégezni? Hogy akarsz érettségihez és nyelvvizsgához kötött munkát végezni, ha a vizsgákat nem tudod letenni?
ápr. 20. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!