A helyemben elkezdenétek-e ezt a mesterszakot?

válasza:Gazdasági szakra ráhúzni még egy gazdasági szakot kb. a felesleges kategória.
Ez a két év mehetne még egy jó nyelvismeretre.

válasza:Én psz után elmentem még mesterre, de mert érdekelt is. Nem tudnám megmondani mennyire előny állás keresésnél, mert nyilván mire elvégzi az ember +2 évet le is húz a szakmában, az is számít mennyi tapasztalat van a papírok mellett. Viszont láttam mostanában több álláshirdetést ahol előnynek írták, ritka hogy valahova kötelező lenne.
Ezzel szemben csak azért nem tanulnék tovább mert a szüleim erőltetik. PhD-t mondták többször hogy esetleg próbáljam meg, legyen valaki dr a családban, de más úgy tanulni hogy tényleg érdekel meg hogy más szerint jó lenne. Azért hosszú idő 2 év, de ha nem érdekel és kedved sincs tanulni lehet még hosszabb ideig is tartana elvégezni.
Az hogy kevesen vagytok a szakon szerintem nem rossz, nálunk is vhogy 12-13 fővel indultunk. Sokkal interaktívabbak így az órák, ha valamit nem értesz lehet közben kérdezni, ha látja a tanár hogy elakadás van jobban elmagyarázza a dolgokat. Alapszakon gyakorlaton is 50-60 fő volt, nem volt idő mindenkihez odamenni, segíteni, előadás közben ahol volt 400 diák nem is lehetett közben kérdezni. Másfelől így nem is veszik el az ember a tömegben, jobban megjegyzik ha valaki nem jár be órára, nem készül. Úgyhogy megvan az előnye, hátránya.

válasza:

válasza:Érdekes, hogy a #2 választ/válaszomat 2/3 arányban leszavazták.
Ezek azerint egyik pénzügyi szakmát sokak szerint érdemes kiváltani egy másik pénzügyi ismerettel, amely hasznosabb mint egy plusz nyelvtudás.
Na ezek vannak/maradtak még Mo.-n nyelvismeret hiányában.

válasza:Mester mellett is tanulhat nyelvet ha akar, nem zárja ki a kettő egymást. De nem is tudjuk a kérdező milyen nyelvismerettel rendelkezik, habár a legtöbb gazdasági szakon még mindig elvárás a felsőfokú nyelvvizsga.
Azzal meg nem értek egyet hogy felesleges gazdasági alap után gazdasági mesterre menni, főleg úgy hogy a kérdező a legáltalánosabb alapszakra járt, mindent is tanult de nincs egy terület amiben jártas lenne. Mesternek meg ez a célja hogy legalább egy területen elmélyítse a tudását.
"Na ezek vannak/maradtak még Mo.-n nyelvismeret hiányában." - Ez meg hülyeség, a fentiek miatt pontoztalak le, nem tudom miből következik neked hogy ne lenne nyelvismeretem.
Értelmes ember meg nem hivatkozik úgy másokra hogy "ezek".
További kérdések:
Szóval az a helyzet hogy szerdán vizsgázok számítógépes adatrögzítésből és az excel táblázatból levagyok maradva mert a mostani szakmai tanárom nehéz eset és azt mondja hogy "minek gyakorolni ha már úgy is tudom"?🙄 Félek hogy megfogok bukni es annyira szorongok ez miatt mit kéne tennem?
Kedden voltam szóbelizni és akkor még nálam volt, de itthon már nem volt meg. Hétfőn megint lesz szóbelim, de azt hallottam jogsival igazolhatom magam, viszont aggódok, hogy az új személyi igénylésével a felvin elveszhet a jelentkezésem, ugyanis nem tudom, hogy a...
Nyári szünetben próbálnám meg, gyakorolnék rá. 12-13 témakört kell átismételnem. Nem teljesen homály, ritkán 3-as és leginkább 4-es jegyeim voltak belőle. Szeptemberben 11.-es leszek. Cél a minimum 90%-os emelt.
Debrecenben gazdálkodás és menedzmentre jelentkeztem ALA szakra és az Excelben azt írja 25pontot ér
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!