Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyar érettségi szóbeli...

Magyar érettségi szóbeli részénél ha az irodalom tételt jól elmondom, nyelvtanból viszont semmit sem mondok akkor megbuktatnak?

Figyelt kérdés

Külön-külön nézik a 10%-ot?

puszta kíváncsiságból kérdezem :)

2011. jún. 7. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
igen, ha az egyikből nem tudsz semmit, akkor póttétel..
2011. jún. 7. 17:26
 2/7 anonim ***** válasza:
25%
nem buktathatnak meg, mivel egybe nézik
2011. jún. 7. 17:43
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Együtt számít a kettő, nem buksz meg. Az első mellébeszél.
2011. jún. 10. 11:40
 4/7 anonim ***** válasza:
41%

az első pedig jól mondja..nem véletlenül van így.

Én most érettségizem és a tanárunk vagy 5-ször elmondta h mindet tanuljuk meg, mert ha a nyelvtant pl nem tudod, de az irodalmat tökéletesre tudnád, akkor is póttételt kell húzni!

2011. jún. 10. 14:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A 40/2002-es OM rendelet alapján a nyelvtant és az irodalmat együtt értékelik, tehát ha bármelyikből megvan a szóbelin a 10% és a két vizsgarészben együtt a 20%,akkor átmentél.
2011. jún. 10. 15:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk lehetett pót tételt húzni,ha az illető semmit nem tudott.De ebben az esetben kevesebb lett az elérhető maximális pontszám.
2011. jún. 10. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Mindenképp tanuld meg a nyelvtant is
2015. máj. 25. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Előrehozott érettségi. Érvénytelen így?

Előrehozott érettségit tettem angolból, 1 hete volt az írásbeli, de nem sikerült olyanra, amilyenre szerettem volna. Egy osztálytársam azt mondta, hogy ha nem megyek el a szóbelire, akkor érvénytelen ez az érettségi, és olyan, mint ha nem csináltam volna semmit, és így...

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy hogy történik az érettségi százalék kiszámítása idegennyelveknél?

Úgy értem, hogy megnéztem és külön pontozzák a hallott szöveg értést, az olvasott szövegértést, íráskészséget és nyelvhelyességet, de ennek a pontjai és százalékai hogyan összesülnek? Erről semmit nem találtam. Megköszönném a segítséget!

Emelt biosz érettségi sikerülhetne, ha csak most kezdenék el rá készülni 12. -ben?

Idén megszerettem a biológiát, erre szeretnék jelentkezni később, de nem nagyon foglalkoztam vele komolyabban a sulin kívül. Emeltet kéne tennem a pluszpont miatt, mert eddig csak angolból van emeltem és biológián meg ugye nem számítják be. Milyen könyvekből kéne...

Érettségi két nyelvből emelten?

Kötelező nyelvem az angol. Abból már emeltet is csináltam. Ötödiknek németből érettségizek, most csinálom a középszintet. Úgy volt, hogy töriből fogok még emeltezni, de kezdek átpártolni arra, hogy inkább németből tegyek egy szintemelőt, hisz úgyis készülök a középfokú...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!