Magyar érettségi szóbeli részénél ha az irodalom tételt jól elmondom, nyelvtanból viszont semmit sem mondok akkor megbuktatnak?
Külön-külön nézik a 10%-ot?
puszta kíváncsiságból kérdezem :)

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:az első pedig jól mondja..nem véletlenül van így.
Én most érettségizem és a tanárunk vagy 5-ször elmondta h mindet tanuljuk meg, mert ha a nyelvtant pl nem tudod, de az irodalmat tökéletesre tudnád, akkor is póttételt kell húzni!

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Előrehozott érettségit tettem angolból, 1 hete volt az írásbeli, de nem sikerült olyanra, amilyenre szerettem volna. Egy osztálytársam azt mondta, hogy ha nem megyek el a szóbelire, akkor érvénytelen ez az érettségi, és olyan, mint ha nem csináltam volna semmit, és így...
Úgy értem, hogy megnéztem és külön pontozzák a hallott szöveg értést, az olvasott szövegértést, íráskészséget és nyelvhelyességet, de ennek a pontjai és százalékai hogyan összesülnek? Erről semmit nem találtam. Megköszönném a segítséget!
Idén megszerettem a biológiát, erre szeretnék jelentkezni később, de nem nagyon foglalkoztam vele komolyabban a sulin kívül. Emeltet kéne tennem a pluszpont miatt, mert eddig csak angolból van emeltem és biológián meg ugye nem számítják be. Milyen könyvekből kéne...
Kötelező nyelvem az angol. Abból már emeltet is csináltam. Ötödiknek németből érettségizek, most csinálom a középszintet. Úgy volt, hogy töriből fogok még emeltezni, de kezdek átpártolni arra, hogy inkább németből tegyek egy szintemelőt, hisz úgyis készülök a középfokú...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!