Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyar érettségi tétel, segítség?

Magyar érettségi tétel, segítség?

Figyelt kérdés

Van három magyar tételem:

Petőfi epikája

Kosztolányi műveinek stiláris sajátságai

Pilinszky János: Keresztény szemlélet

Szerintetek mit takarnak ezek a tételek vagy pontosan hogyan kellene ezeket kidolgoznom?

2011. jún. 8. 15:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Válasszál ki mindegyikhez néhány jellemző művet, amin keresztül bemutatod. Petőfi epikáját pl. nem olyan nehéz kigyűjteni abból a tenger sok lírából. János vitéz, Az apostol, A helység kalapácsa... De azért a rövidebb versek között is van, ami idetartozik, mondjuk a Csokonai ugrik be. Vedd elő a könyveidet, nézd meg, mit írnak a témáról. Olvass hozzá a Wikipédián meg más helyeken, amiket a Google kidob, és komolynak tűnnek (egyetemek által feltett anyagok, talán a fazekas.hu-n is találsz stb.).
2011. jún. 8. 16:51
 2/3 anonim ***** válasza:
Most a Kosztolányinál vajon az epikai dolgaira gondoltak vagy a versekre?
2015. máj. 4. 19:15
 3/3 anonim ***** válasza:
53%

A Pilinszky az nem olyan nehéz

Minden műve a keresztény szemléletét tülrözi

2015. máj. 4. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Angol érettségi szituációk, segítség kéne benne?

Ugye van 20 ilyen szituáció, amit majd ott az érettségin kell a tanárral párbeszédben eljátszani. Viszont nem tudok vmi jól angolul, ezért kéne egy kis segítség, hogy ne rögtönöznöm kelljen, hanem kicsit gyakoroljak elötte. Jó lesz úgy is, ha magyarul írjátok mit...

Javító érettségi segítség?

Ha a javító érettségim írásbelije rosszabb lett, mint ahogy szerettem volna és esélytelen, hogy szóbelivel is jobb legyen mint a tavalyi, akkor be kell mennem szóbelire? Vagy felírják, hogy nem voltam ott és a tavalyit veszik figyelembe? köszi előre is

Kémia érettségi kísérlet, segítség?

Igazából már az összeset kidolgoztam, de ez a feladat nem világos: Egy kémikus tojásfehérje-oldattal kísérletezett. Először, a felsorolás sorrendjében, azonos térfogatú nátrium-hidroxid-, réz(II)-szulfát- és fehérjeoldatot öntött össze. Már az első két oldat...

Matematika érettségi? Segítség!

Idén érettségizem de egyáltalán nem megy a matek. Semmi nem megy. Mit javasoltok mit tegyek? Matek tanárra nincs pénzem. Neten van olyan oldal ahol le van írva mi hogy meg feladatok stb? Nagyon félek hogy nem fogok tudni leérettségizni. Szerintem nem olyan könnyű amilyennek mondják... :(((

Informatika érettségi! Segítség?

Ma írtam ugye az infót, szerintetek az nagy baj, ha a borítójára nem írtam oda a fájlok kiterjeszésést, csak magát a fájl nevét? Pl. csak annyit írtam virus és nem azt, hogy virus.ppt???

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!