" A tanárok alul vannak fizetve" Akkor ez hogy?
Van egy tanárnőm, nagyon kedves, szép nő, van 2 gyereke és egy fullos háza, két emeletes, jakuzzi..minden. Gyönyörű szép, annyit tudok csak,hogy a volt férje nem támogatja anyagilag. Elég közel állunk egymáshoz, így beszéltünk ilyenekről is.
Magyartanár nálunk a gimiben,nappali és esti tagozaton is, emellett grafológus is, meg vannak magánórái.
Sokat dolgozik, de van azért ideje, meg saját elmondása szerint is korrekt az élete.
Minden rosszindulat nélkül kérdezem ezt, mert anno én is gondolkoztam a tanárszakon, aztán lemondtam róla, főképp ezért, mert mindenki azt mondta,hogy éhen fogok halni.
De ő azt mondta, több lábon kell állni, jól be kell osztani az időt, mindent elvállalni és szép összeg jön ki.
Még van lehetőségem átjelentkezni, következő félévkor. Igazából szeretném, csak félek,hogy mi lesz,ha nem lesz elég pénz, nem tudok majd családot alapítani, eltartani stb.
Mi a véleményetek erről? Ha van itt tanár, az ő véleményét is szívesen várom!
Köszönöm
Viszonyítás kérdése az egész. Nyilvánvaló, hogy egy középfokú végzettségű ápolóhoz, vagy egy targoncáshoz képest jól keresnek. Emellett van lehetőség kiegészítő munkákra, pl. magántanításra.
Viszont sokan tényleg csak tanítani tudnak, és sok szaknál nem sok esély van magántanítványok fogadására vagy bármilyen kiegészítő keresetre. Számukra a fizetés nincs összhangban azzal, hogy egy lelkileg meglehetősen megterhelő és nagy felelősséggel járó munkáról van szó, amelynek a megbecsültsége sokat kopott az elmúlt évtizedekben.
Nem tudhatod örököl-e nyert-e valamit, támogatják-e még a szülei stb.
Amúgy az én osztályfőnököm 55 évesen jutott el oda, hogy tudott venni egy új autót (kb. 2 millásat) és albérletben él egyedül özvegyként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!