Teljesen félreértelmeztem a novellát irodalom érettségin! Ettől még lehet jó?
Kicsit izgultam és úgy jött le hogy Kaál Samu lőtte le az orvost..ezt írtam bele.
Most jövök rá hogy az a hadnagy volt...ettől még lehet jó?
Én is azt hittem, a Samu volt.
Mert ugye az van a novellában, hogy
"A kocsi mögött, a bodzagarád alatt, korán kelő kofaasszonyok egy huszár közkatonát láttak." Nem tisztet láttak, hanem közkatonát, az pedig leginkább csak a Samu lehetett.- Vagy a tiszt beöltözött volna közkatonának?
Meg utána is ez van a szövegben:
"- Kaál Samu, mit tettél?..Mit tettél?- kiabáltak utána, amint a közkatona, eldobva fegyverét, nekifutott a partnak.."- most akkor mégis a kofák kit láthattak? -
Nem is lehet egyértelműen kihámozni a novellából,
hogy most most a tiszt (báró) vagy a közkatona lőtte-e le az orvost szerintem. Mert a novellából tényleg az vehető ki, hogy a közkatona volt, hiszen őt látták az asszonyok elfutni
Én is erre gondoltam de szerintem a hadnagy volt és megbízta Samut hogy csak elrohanjon.
Logikusabb mert a gyilkossagra nem tudta volna rabeszélni ilyen könnyen valamint ezért nincs lelkifurdalása...
Meg valahol neten is ezt írták.
De a feladat az volt, hogy a mű szerkezetéről kellett
írni, tehát pl. pont ezekről a kihagyásokról, hogy
ezek miatt nem teljesen egyértelmű, ki követte el a gyilkosságot. Meg pl. az is fura, hogy mikor volt az a szerenád, akkor a tiszt még valami karddal hadonászott,
szóval nem is volt nála lőfegyver, de a gyilkosságot meg már lőfegyverrel követték el. Hát ez is elég homályos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!