Érettségi csalás - mit tegyek?
Az a helyzet, hogy az egyik osztálytársam kikotyogta, hogy ő emelt szinten (többek között persze) a saját magántanáránál fog szóbelizni matekból. Az egy dolog, hogy ezt nem is lehetne tudnia, de igazából ezt eleve így intézték, hogy nála szóbelizzen. Szerintem még az is előfordulhat, hogy a tételeket is tudja szó szerint, mert még április elején azt mondta, hogy ő már a szóbelire készül a tanáránál. Ez milyen már?
Tudom, hogy ez egy rendkívül bonyolult szituáció, és fogalmam sincs, mit tegyek. Nem akarok köcsög lenni, és ha ez lenne az első ilyen dolog vele kapcsolatban, akkor a bosszankodáson túl nem is foglalkoznék vele, de nem így van. Már a gimibe csak a kapcsolatai révén tudott csak bekerülni, valamint (jó, ez kevésbé komoly, de na...) az évek során sokszor voltam a padtársa, és több órán is volt olyan feladat, amit nekünk kellett javítanunk, becsületesen, és ha hibátlan lett, kaptunk érte ötöst. Ő akkor is csalt folyamatosan! Emellett, mint ahogy az lenni szokott, ő volt a kis kedvenc, minden tanárnak nyalta a seggét.
Nekem ezt már egyszerűen nem bírja bevenni a gyomrom, hogy lehet valaki ennyire pofátlan?!
Szerintetek mit tegyek? Egyáltalán lehet ilyenkor valakinek szólni? Vagy hagyjam a fenébe az egészet?
Lehet csak fel akart vágni
Mondjuk az értesítőt a szóbeliről már megkaphatta,
de azon csak az időpont van rajta meg hogy melyik iskolába kell menni, hogy ki(k) lesz(nek9 a vizgsáztató(k), azt nem szokták tudni előre
És azt tudod, hogy milyen lett az írásbelije?
Lehet nem is lett neki olyan jó
Igen, tudom, hogy a tanárok neve nincs rajta az értesítőn, ezt nem is szabad tudni előre! De ő tudja, hogy a tanára lesz bent, vagy mondta neki, vagy eleve így intézték már...
Az írásbelije nem tudom, milyen lett.
"teljesen mindegy, hogy valaki honnan tudja az érettségin a kérdésekre a választ, a gond akkor van, ha nem tudja,"
Szerintem nem mindegy, hogy a vizsga előtt hónapokkal tudja, mit kell majd mondania, vagy ha kihúzás pillanatában látja életében először azt a feladatot. Ez lenne a szabályos, csalással senki nem érdemli meg, hogy felvegyék!
Én tavaly érettségiztem és egy tantárgyból emelt szinten. A szóbelinél tudtam, hogy melyik iskolába kerülök sorra. De két külön osztályba volt szóbeliztetés. Volt olyan, hogy közben az egyik tanár kiment vagy átment a másik osztályba.
Teljesen megértelek, tényleg igazságtalanság lenne, ha valaki mindent tud előre és csak ezért veszik fel. De azt azért előre nem tudhatja, hogy melyik tételt fogja húzni.
Bár ez jó pár éve lett kiírva, de tipik magyar mentalitás, hogyha neked nem megy, másnak se menjen. Jelen esetben pedig tökmind1, hogy ő, hogyan jut el a céljához.
Nem értem minek kell mások dolgával foglalkozni, ahelyett, hogy a saját dolgaidat csinálnád...Attól még, hogy ő átmegy vagy nem megy át neked nem lesz jobb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!