Jól számoltam ki?
Figyelt kérdés
sinx=1/2 ed
ugye az 30 fok?
2014. máj. 17. 11:38
2/11 A kérdező kommentje:
számológépen szerint 30 fok, sak érdekéődöm jó számítást végeztem -e?
2014. máj. 17. 11:55
3/11 anonim válasza:
Igen, jó a 30 fok. De emellett a 150 is, mert a 180-ból még ha kivonod, az is ugyanannyi
4/11 anonim válasza:
Sőt, még ennek (k egészre) k*360°-kal elforgatottjai is jók.
5/11 anonim válasza:
4es hozzászoló ezt írtam volna én is
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek.
Még egy kérdés:
Van valami különbség a skaáris szorzat és a hajlásszög számítás között?
(vektor)
köszi
2014. máj. 17. 13:40
7/11 A kérdező kommentje:
skaláris :)
2014. máj. 17. 15:10
8/11 anonim válasza:
A skaláris szorzattal a vektorok hajlásszöge számolható ki, szóval nincs sok különbség.
9/11 A kérdező kommentje:
volt egy feladat hogy a megadott koordináták ( geometria)
számoljuk ki a vektorok hajlásszögét.
akkor a skaláris szorzat képlettel jól számoltam ki?
2014. máj. 17. 15:58
10/11 anonim válasza:
A skaláris szorzat ez: a*b=|a|*|b|*cos(hajlásszög), ahol a és b vektorok, |a| és |b| a vektorok hossza, amit a Pitagorasz-tételre hajazva, ha a(a1;a2), akkor gyök((a1)^2+(a2)^2) lesz a hossza. Ebből kijön, hogy cos(hajlásszög)=valami, ezt viszont már meg tudjuk oldani (csak a kisebb szögérték kell, mivel a hajlásszög jellemzően 180°-os, vagy annál kisebb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!