Mit gondoltok, kaptok a kémia érettségi első számolására (borkősavas) részpontszámot ha egyértékűként számoltatok vele?

válasza:az nem olyan volt, hogy ilyen olyan %ban tartalmaz zoxigént meg szenet meg hidrogént?
mi köze annak az értékűséghez?
kijött egy összegképlet egyeztetted a moláris tömeggel és kész

válasza:Nem, egyáltalán nem olyan volt..
Szerintem biztosan nem nullázzák le a pontokat ilyen esetben, hiszen ha kiszámoltad a NaOH anyagmennyiségét, akkor jár 1 pont, ha pedig jól meghatároztad a borkősav moláris tömegét, akkor is jár 1 pont. De ha egyértékűnek vetted a borkősavat, akkor szerintem a többi pont nem jár.
Kapcsolódó kérdések:
Írjátok meg azt is, hova jelentkeztetek és hány százalékra számítotok! :)
Az írásbelin túl vagyok, de nem tudom hogy készüljek a szóbelikre. Valaki valami tipp? Mennyire gyakori az ökológia bioszon? És mennyi időm van felkészülni miután kihúztam az A tételt? Vagy egyszerre húzom ki az összeset es akkor mondjuk kémián A-ra B-re es C-re is ugyanannyi időm van?
Azt számoltam, hogy nekem elég lenne csak az összesített 45% az 50 plussz pontért. Ehhez 67 vagy 68 pontot kéne összesen elérnem?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!