Az úszóérettségivel mire lehet menni?
A városban van ilyenre lehetőség. Az osztályunkból szinte mindenki megcsinálta még két éve. Én is megakartam, de az egyik felügyelő még a gyakorláson azt mondta, hogy ilyen szabálytalan úszásra nem adják meg, szóval nincs esélyem. Sértettségemben hagytam az egészet. A héten vége lett a szóbeli érettségiknek és a többiek a rendes érettségi bizonyítvánnyal együtt megkaptál azt a lapot is amit az úszásról állítottak ki.
Igazából senki nem tudta megmondani, hogy ez ér-e valamit a felsőoktatásban vagy akármilyen területen.
Miért, szerinted melyik érettségi tárggyal lehet valamire menni? Vagy tovább megyek, a rettségi bizonyítvánnyal lehet valamire menni? Nem.
Ha olyan munkakör betöltése szükséges, amihez érettségi biz. kell (alig van ilyen), senki nem fogja megnézni, hogy milyen lett a bizonyítványod, az meg nem lesz előny, hogy ki milyen tárgyból érettségizett.
Egyedül a nyelv érettségi lehet kivétel, mert az emelt szinten kaphatsz bizonyítványt, ha 60% felett teljesítesz, de az sem az érettségi miatt előny, hanem a nyelvtudás miatt.
Úszóérettségi? Hát ilyen nincs. Ez közönséges becsapás. Adhatnak bármilyen igazolást arról, hogy milyen szinten tudsz úszni, de ennek annyi köze van az érettségihez, mint egérnek az atomerőművekhez.
meg akartam: két szó, a meg igekötő nem az akarni-hoz kapcsolódik, hanem a megcsinálni, az "akarni" a közbeékelt szó.
Úszóérettségi tényleg nincs, tanúsítványt se adhatnak rá, mivel ezek az elfogadott érettségi vizsgatárgyak.
Egy érettségi tárggyal amúgy sem mész semmire, egy komplett érettségi is csak beugró a felsőoktatásba.
További érettségi vizsgatárgyak megtekinthetőek itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!