Mi az a+b*y+c*yoy+d*yoyoy = 0 megoldása?
Kapcsolódó kérdések:
Nem értem hogy hogyan kellene neki allni a megoldásnak.Link:
Bori véletlenszerűen elhelyez 10 pénzérmét egy sorban az asztalra. Egy lépésben mindig egyszerre két szomszédos érmét fordít át a másik oldalára. Mekkora annak a valószínűsége, hogy Bori nem tudja elérni, hogy valahány lépés után minden érmén a ,,fej'' legyen felül?
Véletlenszerűen választottam egy 13-jegyű számot: -->n. Aztán egy kicsit kisebbet, úgy hogy a különbség kisebb legyen mint 100000: -->m. Kiszámoltam két kombináció (binomiális együttható) hányadosát: komb(2n;n) / komb(2m;m) =...
Egy 24 fős osztályban páratlan sok gyereket hívnak Zsófiának. Tudjuk, hogy közülük aki a névsorban legelöl van, az annyiadik a névsorban, ahány Zsófia van, aki pedig a harmadik, annak a sorszáma háromszor ennyi. Tudjuk továbbá, hogy a névsorban minden Zsófia előtt vagy...
Nem ilyen irányon tanulok, egy tantárgyunk ilyen csak, és ezt nem is gyakoroltuk, viszont a beadandó feladatok közt van. Egy kiskereskedelmi cég forgalma 1999-ben 286,4 millió Ft, 2000-ben 299,6 millió Ft volt. A két időszak között az árak 26%-kal nőttek. Határozza...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!