A forró étel lassabban hűl ki, ha a felületét zsírréteg borítja. Miért van ez?
Figyelt kérdés
2021. febr. 3. 09:50
1/3 anonim válasza:
Pont amiatt, amiért a kövér emberek jobban bírják a hideget.
A zsír hőszigetelő, vagyis kevésbé tud rajta átszökni a meleg.
2/3 Wadmalac válasza:
Plusz korlátozza a párolgást és ennek a hőelvonását is.
Meg nem mondom, melyik az erősebb hatás, a hőszigetelés vagy a párolgás-gátlás.
3/3 anonim válasza:
Hát a párolgásgátlással veszitett hő biztosan nagyobb, amig magas a hőmérséklete a levesnek. Aztán ahogy hűl, csökken a párolgás, úgy válik egyre dominánsabbá a hőszigetelő jellege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!