Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A forró étel lassabban hűl...

A forró étel lassabban hűl ki, ha a felületét zsírréteg borítja. Miért van ez?

Figyelt kérdés

2021. febr. 3. 09:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Pont amiatt, amiért a kövér emberek jobban bírják a hideget.

A zsír hőszigetelő, vagyis kevésbé tud rajta átszökni a meleg.

2021. febr. 3. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Wadmalac ***** válasza:
100%

Plusz korlátozza a párolgást és ennek a hőelvonását is.

Meg nem mondom, melyik az erősebb hatás, a hőszigetelés vagy a párolgás-gátlás.

2021. febr. 3. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát a párolgásgátlással veszitett hő biztosan nagyobb, amig magas a hőmérséklete a levesnek. Aztán ahogy hűl, csökken a párolgás, úgy válik egyre dominánsabbá a hőszigetelő jellege.
2021. febr. 3. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!