Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések

A kérdés

Valaki leírná nekem a József történetét, Jonás történetét és Jézus történetét? (röviden)

kaptam 3 olv. naplót a szünetre és a Bibliából ezt a hármat kellene megcsinálnom:S

És valaki tudna nekem segiteni abban hogy az odüsszeiát hol tudnám megtalálni röviden? 2008. dec. 27. 13:06  Privát üzenet  

A válaszok
A kérdező kommentje:

lécci legalább az 1ikt írjátok le

# 1/3Időpont 2008. dec. 27. 21:20 Privát üzenet

József története


Gyermekei közül Jákob Józsefet szerette a legjobban. Még tarka köntöst is csináltatott neki. Józsefet ezért a többiek gyűlölték.


Különösen azután, hogy József álmot látott. Ezt álmodta: Bátyjaival együtt a mezőn kévét kötött. Az ő kévéje középen állva maradt, a többieké pedig körülvették és földig hajoltak. Máskor meg azt, hogy a nap, a hold és a csillagok meghajoltak József előtt. Testvérei féltékenyek lettek és haragosan kérdezték: Talán király akarsz lenni fölöttünk?


Egy alkalommal a testvérek a mezőn voltak. Józsefet apjuk utánuk küldte. Amikor meglátták, elhatározták, hogy megölik. Ruben, Jákob elsőszülötte azonban meg akarta menteni. Azért azt ajánlotta, hogy dobják egy kiszáradt kútba. Ezt tették. Rövidesen kereskedő karaván haladt arra Egyiptom felé. Juda javaslatára Józsefet eladták a kereskedőknek. József Egyiptomba került rabszolgának. A testőrség parancsnokának Putifárnak házába került intézőnek. Putifár felesége azonban hamisan bevádolta Józsefet. Így József börtönbe került.


A börtönben József megfejtette a főpohárnok és a fősütőmester álmát. A főpohárnokot három nap múlva kiengedték a börtönből. József megkérte, hogy legyen segítségére szabadulásában, a főpohárnok azonban elfeledkezett Józsefről. Két év múlva fáraó álmodott. Hét kövér tehén jött elő - fáraó álmában - a Nílusból. Utána mindjárt hét sovány tehén, és ezek felfalták a kövéreket. Azután hét kövér kalászt látott álmában, és ezeket is elnyelte hét üres kalász. Fáraó álmát az egyiptomi tudósok nem tudták megfejteni. Ekkor eszébe jutott a főpohárnoknak József. Józsefet kihozták a börtönből és ő nyomban megfejtette fáraó álmát: hét bőtermő esztendő után hét ínséges év következik.


Fáraó Józsefet kormányzóvá nevezte ki. József összegyűjtetett a bőtermő esztendőkben minden felesleget, a hét szűk esztendőben pedig mindent drágán eladott. Így hatalmas gazdagsághoz juttatta fáraót.


A szűk esztendőkben Jákob és fiai is éheztek. Hallottak azonban Egyiptom kormányzójáról, aki gabonát oszt. A fiúk is elindultak gabonát vásárolni. Nem ismerték fel Józsefet, de József felismerte őket. Rájuk fogta, hogy kémek, és Simeont börtönbe vettette. A többit hazaengedte azzal, hogy hozzák el legkisebb testvérüket, Benjamint is. Akkor elhiszi, hogy nem kémek, és Simeont is kiengedi a börtönből.


Jákobnak ismét elfogyott a gabonája. Nagy szívfájdalommal engedte útnak Benjamint is testvéreivel. Juda azonban kezességet vállalt érte. József kemény próbára tette őket. Miután a próbát kiállták, hajlandók lettek volna Benjamin helyett rabszolgává lenni. Ekkor József felfedte magát előttük.


Jákob egész családjával Egyiptomba költözött. Fáraó Izrael egész népét Egyiptom leggazdagabb vidékére telepítette le. József Egyiptomban halt meg 110 éves korábanA válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/3Időpont 2009. jan. 1. 18:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Jónás története


Jónás próféta a babiloni fogság előtt élt. Történetét sokkal később írták le annak bizonyítására, hogy Isten nemcsak a választott népet szerette, hanem a pogányokat is, velük is törődött.


Jónás parancsot kapott arra, hogy menjen Ninivébe, és buzdítsa bűnbánatra a város lakóit. Jónás nem akart az ellenséges városba menni. Azt kívánta, hogy az Isten pusztítsa el Ninivét és lakóit bűneik miatt.


Ezért hajóra szállt, és Tarzuszba akart menekülni az Úr színe elől.


A hajó viharba került. Utasai mind imádkoztak, csak Jónás nem, Ő elbújt. Nem akart Isten elé kerülni. Kitudódott, hogy Isten miatta bünteti viharral a hajót. Ezért Jónást bedobták a tengerbe. A tenger nyomban lecsendesedett. Isten egy nagy halat rendelt a hajó mögé. Az nyomban elnyelte Jónást. Három nap volt a cethal gyomrában, akkor a hal kivetette a szárazra.


A parton Jónás Isten parancsát hallotta: Menj Ninivébe és hirdesd, hogy tartsanak bűnbánatot! Jónás a város közepére ment, ott hirdette: Ha nem tértek meg, még 40 nap, és Isten elpusztítja a várost! Ninive királya Jónás szavaira leszállt trónjáról. Hamuban és szőrzsákban tartott bűnbánatot egész népével együtt. Isten látta, hogy letértek gonoszságuk útjáról és nem büntette őket, nem pusztította el Ninivét.


Jónás prédikációját befejezve kiment a városból, és ott várta mikor csap fel a láng, amely Ninivét elpusztítja. A nagy meleg elől egy hírtelen nőtt ricinus bokor árnyékába húzódott.


Másnapra azonban egy féreg elrágta a bokor gyökerét és a bokor elszáradt. Jónás zúgolódott Isten ellen, sajnálta az árnyékot. Az Isten azonban így szólt: Bánkódsz a bokor miatt, pedig nem ültetted, nem gondoztad. Én viszont ne irgalmazzak Ninivében lakó népemnek. Százhúszezer embernek, akik nem tudnak különbséget tenni a jobb és bal kezük között?A válasz 97%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/3Időpont 2009. jan. 1. 18:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Valaki le tudná írni a Holle anyó rövid történetét?
Mikszáth Kálmán - A jó palócok című könyvében, ki meséli el a történetet? Ki a főszereplő?
Légyszi leírnátok nekem az egri csillagok gyűrű történetét?
Hol találhatom meg a Teremtéstörténetet, József történetét, Jónás könyvét és Jézus élettörténetét?
Segítség! Ábel a rengetegben-Ki mondja el a történetet?
Valaki valamilyen teremtés vagy pusztulás történetet ajánlana? Ami nem túl hosszú?

Kérdések a Közoktatás, tanfolyamok rovatbólKérdések a Házifeladat kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!