Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Tudna esetleg segíteni ebben...

Tudna esetleg segíteni ebben a feladatban valaki?Vakond Ili és Vili 120 Méter alagutat ástak.Ha Ili ásna még 12 Métert,akkor Vili kétszer olyan hosszú utat ásott volna, mint Ili.Hány métert ástak külön-külön?

Figyelt kérdés
egyenlettel kéne a feladatot megoldani

2024. dec. 14. 12:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha Ili x métert ásott, akkor Vili 120-x métert.

Ilinek még adnunk kell 12 métert ahhoz, hogy Vili nála kétszer többet dolgozzon, vagyis

2*(x+12) = 120-x

Ezt az egyenletet kell megoldani.

2024. dec. 14. 13:37
 2/2 anonim ***** válasza:

Hozzáadom a 120-hoz a 12-t, mintha kész lenne, mert tudom, hogy ekkor pont 1/3:2/3 lesz az arány. 120+12=132

132/3= 44 Ez az alap, ebből kiszámolom a külön teljesítményeket.

2x44=88-ez a Vilié

44-12=32 Ez az Ilié A 12 le lett vonva, mert az nincs még készen.

2024. dec. 14. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Egy háromszög egyik oldala 3 cm, a másik 5cm hosszú. A harmadik oldal milyen hosszú?

Tudom, könnyű feladat, de már összezavarodtam, nem látom át:(

Egy hosszú papírcsíkra kicsi négyzetlapokat és körlapokat rajzolunk egymás mellé sorba,összesen 2024 darabot. a) Milyen színű négyzetlapból van a...

Rajzoláskor három négyzetlap és két körlap, majd újabb három négyzetlap és két körlap váltakozva követik egymást, majd az alakzatokat kiszínezzük:fehér, fekete, szürke, pöttyös színek követik egymást, ebben a sorrendben. b) Mennyi a fekete négyzetlapok és a pöttyös...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!