A betűrendbe sorolás szabályai szerint mi a helyes sorrendje a következő szavaknak? felé, feledkezett

válasza:

válasza:Így helyes: felé, feledkezett.
"A magánhangzók rövid-hosszú párjait jelölő betűk (a – á, e – é, i – í, o – ó, ö – ő, u – ú, ü – ű) betűrendbe soroláskor a kialakult szokás szerint mind a szavak elején, mind pedig a szavak belsejében azonos értékűnek számítanak. A hosszú magánhangzót tartalmazó szó tehát meg is előzheti a megfelelő rövid magánhangzót tartalmazót."
Azt nem találtam meg itt leírva, hogy betűrendbe sorolás szempontjából ugyanolyan szó és egy "meghosszabbítása" közül mindig a rövidebb van előrébb, de a linken a példákból is szépen látszik.
Köszönöm.
1-es! Igen, én vagyok a nehéz felfogású.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mondjuk ki kerülhet a,b,c,vagy d osztályokba?! Mi alapján megy a selejtezés vagy a szűrés!? És mit jelent ha egy valaki a,b,c vagy d osztályba kerül ő milyen képességű ember lehet!?
Olyan gond állt elő, hogy jópár éve voltam a nevelési tancsadóban ahol megállapították a diszlexia,diszgráfia,diszkalkulia jelenlétét és az akkori joszabályok értelmében ez BTMN státuszt jelentett, azóta ha jól tudom módosították a jogszabályt és ez az SNI-be tartozik....
Soproni Egyetem hallgatója vagyok s nem értem el a megadott kreditátlagot, s tudom hogy át fognak tenni önköltségesre, de nincs kiírva a neptunban és semmi értesítést nem kaptam róla. Kezdjek aggódni?
91-en jelöltünk meg egy szakot első helyen és 60 ember vehető fel max, de mondjuk 70 embernek megvan a pontja..akkor az utolsó 10-et nem veszik fel?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!