Valaki segítene ebben a matek feladatban?

válasza:Az alap egy derékszögű háromszög. Meg van adva két befogója. Ki kell számolni az átfogót. Pitagorasz tétel.
Azután már csak térfogatszámítás. A hasáb térfogatát úgy számítjuk, hogy alapterület szorozva a testmagassággal. tehát egy derékszögű háromszög területe, szorozva a testmagassággal, ami ugye most a alapháromszög befogójával egyenlő, amit az előző lépésben kiszámoltál.
Ez egy nagyon egyszerű feladat. Sok sikert hozzá!

válasza:Nem. Próbáld meg kiszámolni és ha elakadsz, segítek.
Bár valószínűleg már úgyis késő, gondolom mára kellett a házi.
Kapcsolódó kérdések:
Hogy kellene megoldani ezt a feladatot? Van két fémrudunk. Az első 270g aranyat és 30g rezet, a másik 400g aranyat és 100g rezet tartalmaz.Hány g-ot vegyünk egyik,illetve a másik fajtából, hogy 400g 825 ezrelékes finomságú ötvözetet kapjunk? Előre is köszönöm!
Sziasztok! Nem vagyok jó matekból menni fogok tanárhoz de még várom a levelét,addig is.. A következő példát kaptam házinak matekból.. Két gömb belülről érinti egymást a nagyobbik gömbnek a kisebbiken kivüli rész 108.909 cm3(köb)=V. A gömbök központjainak...
ABC haromszogben ab=6cm , bc=10cm es m(abc)=120fok.ABC szog szogfelezojen felvesszuk az M pontot ugy,hogy MB=16cm.SZamitsd ki az MAC haromszog szogeinek merteket! Elore is kosz a valaszokat!
Egy háromszög oldalainak felezőpontjai: P (-2;3) Q (2;-1) R (4;6) Írjuk fel a háromszög oldalegyeneseinek és oldalfelező merőlegeseinek egyenletetét! Előre is köszi :))
Mekkorák a háromszög szögei, ha az egyik szöge 20 fokkal nagyobb a másodiknál, és a harmadik szöge pedig 10 fokkal kisebb az elsőnél Próbálkoztam meg minden de belebonyolódtam aztán semmi :S Előre is köszi
Írjátok le nekem légyszi lépésenként! 1, -1/2x+3 2, 1/2(x-4)^2+2 Előre is köszönöm
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!