Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi a lottón kihúzott öt szám...

Greenm kérdése:

Mi a lottón kihúzott öt szám közül a legkisebbnek, illetve a legnagyobbnak az eloszlása?

Figyelt kérdés
A legkisebb kihúzott szám eloszlása (90-k alatt 4) / (90 alatt 5), k=1, . ,86, a legnagyobb kihúzott szám eloszlása (k-1 alatt 4) / (90 alatt 5), k=5, . ,90. ) Valaki lenne oly' kedves és elmagyarázná, hogy mit is kellene csinálnom és hogyan?
2012. máj. 15. 16:34
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdésed, de szerintem te sem érted azt.

Ha jól emlékszem, akkor egy valószínűségi változó eloszlása azt mutatja meg, hogy mekkora az esélye annak, hogy a változó értéke < (valami érték) lesz. Hogy ez hogyan jött ide, azt nem értem.

A legkisebb szám az ötöslottón az 1. Annak az esélye, hogy kihúzd 1*(89 alatt 4)/(90 alatt 5).

A te képleted azt mutatja, hogy 90-k szám közül négyet hányféleképpen választhatsz ki, ami pedig nincs jelölve az az, hogy az 1-et is kihúzod.(de ez nem baj)

2012. máj. 17. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan kell ezt megoldani? Minden részletre térjetek ki, kérlek!

Nem házi,a megoldás is megvan valamennyire,csak nekem mindig(általában) 100 feletti szám jön ki valahogy úgy,hogy az utolsó lépésig mindent jól csinálok.De az utolsó lépést aztán nagyon elrontom valahogy..... Egy kétjegyű szám egyik számjegye kétszer akkora,mint a...

Egyet értetek a matek érettségi igaz vagy hamis feladatában a megoldással hogy igaz?

A Van olyan x valós szám, amelyre igaz, hogy gyök x négyzet = −x?

Tudnátok segíteni?

Melyik az a szám, amelyet ha megszorzunk a nála 1-gyel nagyobb számmal, a szorzat 25-tel lesz nagyobb, mint az eredeti szám?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!