Adjuk meg az y^2= (7/2) x egyenletű parabola és a 7x-18y+28=0 egyenletű egyenes metszéspontjait. Írjuk fel a metszéspontokban a parabola érintőinek egyenletét. Letudnátok nekem vezetni?

válasza:Sajnos a megoldásodból én semmit nem értek.
Eddig egyezik a megoldás? (A metszéspontok?)
Nem tudom mi lehet az az m-re nézve negyedfokú egyenlet. (A "fél" parabola deriváltja? Vagy nem is tanulsz deriválást?)

válasza:Kapcsolódó kérdések:
(egyenes, kör, parabola, most írunk témazárót és jó lenne egy átfogó kép)
Nekem egy másik kört sikerült megkapnom a körök középpontjából. De ez csak egy sejtés. Ha ez így helyes, hogyan lehet ezt levezetni (akár átgondolt definícióval, számolással vagy egy átekinthető rajzzal)?
Hogy kell ábrázolni, sehogyan sem megy. :S
Tudtok olyan oldalt ajánlani, ahol parabolás és parabolás-egyeneses feladatok vannak, megoldással, de a megoldás részletes, mert most tanuljuk és nagyon homályos minden, a tankönyvben meg nincs csak 1 példafeladat, de a többit az alapján nem lehet megoldani.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!