Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Adjuk meg az y^2= (7/2) x...

Adjuk meg az y^2= (7/2) x egyenletű parabola és a 7x-18y+28=0 egyenletű egyenes metszéspontjait. Írjuk fel a metszéspontokban a parabola érintőinek egyenletét. Letudnátok nekem vezetni?

Figyelt kérdés
ADdig eljutottam,hogy mennyi a metsszéspont.....majd kijött nkeme egy olyan egyenlet, hogy -784m^4+784m^3-38m^2-98m=0 ahol m az érintő meredeksége(i).......most ez lehet,hogy rosszz.....de hogy kellene egy ilyen egyenletet levezetni? Hogy ell tovább halkadni? Ha nem jó akkor kijavítanátok? Előre is köszönöm a segítséget!

2015. márc. 10. 19:02
 1/4 A kérdező kommentje:
Jajj...az utolsó egyenletből kimaradt,hogy+12,25
2015. márc. 10. 19:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Sajnos a megoldásodból én semmit nem értek.

Eddig egyezik a megoldás? (A metszéspontok?)

[link]

Nem tudom mi lehet az az m-re nézve negyedfokú egyenlet. (A "fél" parabola deriváltja? Vagy nem is tanulsz deriválást?)

2015. márc. 10. 19:35
 3/4 A kérdező kommentje:
Ilyet ne mtanulok.....és igen....kijött az a megoldás metszésre
2015. márc. 10. 21:03
 4/4 anonim ***** válasza:
És érdekel még a megoldás? (Azóta csak most vagyok újra itt)
2015. márc. 11. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Koordinátageometriában mik a típusfeladatok?

(egyenes, kör, parabola, most írunk témazárót és jó lenne egy átfogó kép)

Matek: Mi azon körök középpontjának alakzata (mértani helye) (pl. parabola/kör/egyenes), amelyek az y tengelyt érintik, és átmennek a P (3;2) ponton?

Nekem egy másik kört sikerült megkapnom a körök középpontjából. De ez csak egy sejtés. Ha ez így helyes, hogyan lehet ezt levezetni (akár átgondolt definícióval, számolással vagy egy átekinthető rajzzal)?

Parabola és egyenes helyzete?

Tudtok olyan oldalt ajánlani, ahol parabolás és parabolás-egyeneses feladatok vannak, megoldással, de a megoldás részletes, mert most tanuljuk és nagyon homályos minden, a tankönyvben meg nincs csak 1 példafeladat, de a többit az alapján nem lehet megoldani.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!