Maximálisan milyen magasra lehet egy teniszlabdát felütni, hogyha a kezdősebbesség 263 km/h?
Itt szerintem mozgási és helyzeti energiáról van szó:
(1/2)*m*v*v = m*g*h
rögtön kiesik az m, ami a teniszlabda súlya(nem is adták meg)
a g kerekítve 10, a v pedig meg van adva(vigyázz, váltsd át m/s-ra), így egyszerűen ki lehet számolni a labda magasságát
Kapcsolódó kérdések:
Valaki megtudná oldani? Már annyi ábrát csináltam de nem tudok rájönni :S
Sziasztok! Valamelyik nap ment a discoveryn, hogy egy németjuhásznak teniszlabdát adtak játszani és idők után tönkretette a fogait, amit mi nem veszünk észre csak egy idő múlva a kutyának annyira tönkremegy a foga hogy a szemei gennyezni fogna.(tudom nem mindent kell...
Sziasztok, szeretnék venni óriás méretű teniszlabdát, olyan nagyot amilyet a versenyek végén a játékosokkal iratnak alá autógrammért. Nem szükséges az hogy márkás legyen, csak nagy és teniszlabda. Köszi!
dobtunk neki teniszlabdtát, de kajának nézte, megprobáltuk kivenni a szájából, de morgott ránk utánna lenyelte, gond nélkül lement a torkán, jelenleg normálisan viselkedik, nem látszódik rajta semmi, sajnos jelenleg az állatorvos sem rendel. Nagy a gond vagy meg tudja...
Szóval ilyet szeretnék venni, mivel jelenleg nincs partnerem. Meg tudnátok mondani, hogy melyik boltban (Hervis, Decathlon?) lehet kapni? Előre is köszi:D
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!