Hogyan bizonyíthatom? ABCD négyzet CD oldalának felezőpontja F. Az AB szakasz B ponton túli meghosszabbításán vegyünk fel E pontot úgy, hogy a BE szakasz hossza egyenlő legyen az AB szakasz hosszával! Biz. Be, az AF egyenes merőleges a DE egyenesre!

válasza:Nézd meg! Ez ugyanaz a téma, mint a tegnapi feladat:
www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__82..
Így érthető? Meg tudod oldani?
Kapcsolódó kérdések:
A megoldás menete is érdekelne.
Levezetésre is szükségem volna, hogy tanuljak belőle...
Nem tudom hogyan kezdjem. Normálvektort számoltam először, de el sem tudok rajta indulni. Valaki aki esetleg el tudná mondani milyen módon induljak el? :) Előre is köszönöm szépen!
Segítséget szeretnék kérni ezen feladatok megoldásában. Bevallom, legalább 5 éve nem foglalkoztam ilyen jellegű kérdésekkel, de kialakult egy ilyen helyzet. Jelezném, hogy nem érdekelnek a támadó jellegű hozzászólások, nem poénból írok ide, ha lenne más megoldás...
Mekkora a csonka gúla alaplapjának és oldallapjának a hajlásszöge? Mekkora a csonka gúla térfogata ha magassága 30 cm?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!