Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A kristályosodás miért nem...

A kristályosodás miért nem egyszerre jön létre a jég hizlalásakor?

Figyelt kérdés
2017. szept. 17. 13:13
 1/2 anonim ***** válasza:
Mert a vízmolekuláknak szükségük van kristályosodási gócokra, ahol elindulhat a kristályosodás. Ez lehet egy repedés az edény falában, vagy egy porszem a vízben, vagy egy karc, valami zavaró tényező. Ezek hiányában a tiszta víz is légköri nyomáson is 0 fok alá hűthető anélkül, hogy megfagyna. Ez a túlhűtés jelensége. Csak a viszkozitása nő meg. Igazából az üveg is felfogható olyan túlhűtött folyadéknak, aminek szinte végtelen a viszkozitása, de mivel amorf (nincs kristályszerkezete), nem tekinthető szilárdnak, és nincs is határozott olvadáspontja sem, hanem fokozatosan lágyul meg, ha melegítik. Remélem érhető voltam, és kapok zöld kezet. :)
2017. szept. 19. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Igen kapsz zöld kezet :D!
2017. szept. 20. 13:14

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!