Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kémia 8. osztály kérdések!?...

Kémia 8. osztály kérdések!? Fehérjékről, zsírokról szól!

Figyelt kérdés

1. Miért van meghatározott olvadáspontja a palmitinsavnak vagy az olajsavnak, de nincs a zsíroknak? Tudnál olan zsírt mondani, amelyhez meghatározott olvadáspont rendelhető?


2. Hasonlítsd össze az alábbi folyamatokat!


a) nátrium-hidroxid + sósav --> nátrium-klorid + víz

b) metilalkohol + hangyasav --> metil-formiát + víz


Melyik reakció milyen tipusú folyamat?

Miben különbözik a két folyamat iránya?

Mind a két folyamatban víz keletkezik. Honnan lép ki az első, és honnan a második folyamatban?


3. Miért sorolhatók a fehérjék az élő szervezet legfontosabb anyagai közzé?



2018. ápr. 15. 14:19
 1/1 anonim ***** válasza:

1. Mivel a zsírok többféle zsírsavat tartalmaznak különböző arányban, így nehéz megállapítani a pontos olvadáspontot.


Kakaóvajhoz pl meghatározott olvadáspont köthető.

2018. ápr. 15. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!