Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák

A kérdés

Ha én jelentkezni akarok egy felsőoktatási intézménybe, akkor oda be kell fizetni valamennyit?

Most hogy van ez pontosan?mert összekavartam mindent! Február nemtudom hanyadikáig kell beadni a papírokat, szal a két félévi bizonyítványt stbstb. Nah ezeket a papírokat először is hova kell beadni?Hogy ha a jelentkezési lapra több intézményt irok, akkor többet kell fizetnem?Vagy csak az emelt szintű érettségiért kell fizetnI?Valaki részletesen elmagyarázná? (most előre szólok, hogy a felvi.hu-n böngésztem, de korrekt választ még nem találtam!)

 2010. dec. 24. 09:08  Privát üzenet  

A válaszok

Eloszor is szerzel egy felsooktatasi jelentkezesi lapot, azon rajta van a cim, hogy hova kell elkuldeni, de megteheted, hogy a felvi.hu oldalon jelentkezel, az e-felvi kereten belul.

A ket felevi bizonyitvanyod senkit nem erdekel az utolso evvegi kell(11-12 vagy 12-13...).

3 szakot jelolhetsz meg az alapdijert(9000 ft talan, tavaly annyi volt), az allami es a koltseges ugyanazon nem szamit ket kulon jelentkezesnek.

A tobbiert ertelemszeruen fizetni kell x osszeget, de minden fenn van a felvi.hu-n erthetoen leirva...Nem ertem, hogy egy (minimum)18 eves, hogy nem tudja megerteni.

Az erettsegi es a feslooktatas ket kulon dolog, meg akkor is, ha alapkovetelmeny lehet az emelt. Az emeltet a kozepiskolaban intezed. Ott is biztosan van valaki, aki el tudja erthetoen mondani, de az OH honlapjan minden fenn van, csak ra kell kattintanod a kozoktatas fulre.

Nem kell fizetned az emeltert, amennyiben kozepiskolaval van tanuloi jogviszonyod.


Nagyon remelem, hogy lustasagbol irtad ki a kerdesedet, mert ha egy honlapon nem igazodsz ki, semmi keresni valod a felsooktatasban. Olvasd at megegyszer!A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/3Időpont 2010. dec. 24. 09:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

erre való az osztályfőnök, meg a felvi. de ha már úgyis írok akkor válaszolok:


szerintem e-felvételin jelentkezz (egyszerűbb, gyorsabb)!

3 helyet lehet megjelölni és ez 9 ezer forintba kerül. ezt mindenképp ki kell fizetned, ha nem vesznek fel végül sehova, akkor is. ha 3nál többet szeretnél jelölni, akkor kell pluszba ráfizetni. a bizonyítványodat nem kell elküldeni sehova, beszkenneled és feltöltöd majd felvin az e-felvételinél, ahogy mondják. eredetit csak személyesen az egyetemnek kell beadni beiratkozáskor, amikor már felvettek.


de regisztrálj a felvin és ott lépj be az e-felvételi részhez (ha már lehetséges). ott minden egyes ponthoz részletes leírást találsz, hogy mit és mikor kell csinálni. ráadásul ha valami rosszul van kitöltve, akkor jelez is.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/3Időpont 2010. dec. 24. 09:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

 Jelentkezési határidő: 2011. február 15.

 E-felvételi hitelesítési határidő: 2011. február 23.

 AZ ÉRVÉNYES JELENTKEZÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK

 Az érvényes jelentkezéshez szükséges dokumentumok alatt elsősorban azokat a hivatalos, végzettségeket és eredményeket igazoló okiratmásolatokat értjük, amelyek benyújtása a jelentkező számára a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, illetve a pontszámítás szempontjából kötelező. Ezek hiányában a jelentkező számára felvételi összpontszám nem számítható.

 Érettségi bizonyítvány

 Az érettségi bizonyítvány (és az abban szereplő szükséges eredmények) alapvető feltétele az alapképzésre, egységes, osztatlan képzésre és felsőfokú szakképzésre való felvételnek. A kizárólag mesterképzésre jelentkezőknek azonban nem kell benyújtaniuk, de az érettségi bizonyítvány megszerzésének évét a felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon meg kell adniuk. Az érettségi vizsgaeredmények szükségesek a felvételi pontok számításához is, mind az érettségi pontok, mind a tanulmányi pontok és az emelt szintű érettségiért járó többletpontok vonatkozásában. Az érettségi vizsgaeredmények nem évülnek el, időkorlát nélkül figyelembe vehetők a felsőoktatási felvételi eljárásban.

 Érettségi tanúsítvány

 Az érettségi bizonyítvány birtokában, annak megszerzését követően letett érettségi vizsgáról a vizsgázó érettségi tanúsítványt kap. Csak abban az esetben kell csatolni a jelentkezéshez, amennyiben az abban szereplő érettségi vizsgaeredmény a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során az adott szakon érettségi vizsgatárgyként figyelembe vehető vagy a jelentkező tanulmányi pontjainak kiszámításakor kedvezőbb pontszámot eredményez.

 Felsőfokú oklevél

 A hagyományos képzési rendszerben a főiskolai és egyetemi, a többciklusú képzési rendszerben pedig az alap- és mesterképzésben, illetve a doktori képzésben szerzett végzettség.

Az alapképzésre, egységes, osztatlan képzésre és felsőfokú szakképzésre jelentkező, 1996 előtt érettségizett, felsőfokú oklevéllel rendelkezők számára a felsőfokú oklevél benyújtása kötelező!

 Azoknak a jelentkezőknek, akik a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás évében szerzik meg a felvételhez szükséges felsőfokú végzettségüket, legkésőbb 2011. július 7-éig kell beküldeni az oklevelük másolatát. Ha a fenti időpontig az oklevél nem kerül kiállításra, akkor a felsőoktatási intézmény azon igazolását kell benyújtaniuk, miszerint a jelentkező záróvizsgáit teljesítette, rendelkezik az oklevél kiállításához szükséges nyelvvizsgával, vagyis az oklevél kiállítása folyamatban van. (Ezen igazolás kiállítására a felsőoktatási intézmények kötelező formanyomtatványt használnak.) A felvételt nyert jelentkezőnek a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során benyújtott igazolás esetén (is) be kell mutatnia eredeti oklevelét a felsőoktatási intézménybe történő beiratkozáskor, ennek hiányában az intézmény vezetője a felvételi döntést megsemmisíti.

 Az oklevélmásolat csatolásakor mindig nyilatkozni kell az igénybe vett államilag támogatott félévek számáról is, amit a 2011. évi általános felsőoktatási felvételijelentkezési lap erre vonatkozó 10. pontjában kell megtenni!

 Felsőoktatási felvételi eljárás díjának igazolása

 A 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárási díj megfizetésének igazolása a jelentkezéssel egyidejűleg kötelező!

 A felsőoktatási felvételi eljárás díjának igazolására a felsőoktatási felvételi jelentkezési lap meghatározott részére felragasztott, a jelentkezések száma szerint meghatározott összeg befizetését tanúsító készpénz-átutalási megbízás ("sárga csekk") szolgál. A csekk - a jelentkezési helyek számától függően - az alapdíj és a kiegészítő díjak befizetését igazolja. Az eljárási díj befizetésének igazolása a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban való érvényes részvétel feltétele. Az eljárási díj befizetése nélkül, illetve a csekk hiányában az eljárás megszüntethető.

 A befizetett készpénz-átutalási megbízás (csekk) eredeti feladóvevényét a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi jelentkezési lap megfelelő részére rá kell ragasztani. (Érdemes a feladóvevényről fénymásolatot készíteni.)

 Amennyiben folyószámláról történő banki átutalással egyenlíti ki a szükséges eljárási díjakat, akkor átutaláskor a közlemény rovatban meg kell adnia a felvételi azonosító számát. Az átutalásról szóló bizonylatot vagy folyószámla-kivonat másolatát minden esetben meg kell küldeni. (Javasoljuk, hogy az átutalást igazoló bizonylatot mindenképpen őrizze meg!)

 Középiskolai bizonyítvány

 Olyan okmány, amely a középiskolai tanulmányok során szerzett év végi érdemjegyeket tartalmazza. Meghatározott középiskolai eredmények alapján számolják a jelentkezők tanulmányi pontjait, ezért a középiskolai bizonyítvány minden olyan oldalát csatolni kell a jelentkezéshez, ami a tanulmányi pontok számításához szükséges középiskolai eredményeket támasztja alá. Ezek tipikusan a 11. (3.) évfolyam év végi, 12. (4.) évfolyam év végi eredmények. Előfordulhat azonban, hogy a tanulmányi pontok számításához szükséges választott tantárgyat a jelentkező nem az utolsó két évben tanulta. Ebben az esetben szükséges a korábbi évek eredményeit is igazolni a középiskolai bizonyítvány megfelelő oldalaival. A középiskolai bizonyítvány másolata helyett benyújtható a középiskola által hitelesített törzslapmásolat is.

 Figyelem! Mind felsőfokú szakképzésen, mind alapképzésen és egységes, osztatlan képzésen lehetőség van tanulmányi pontok számítására, ezért csatolja a középiskolai bizonyítvány másolatát vagy a középiskola által hitelesített törzslapmásolatot a jelentkezéshez. A középiskolai bizonyítvány hiánya vagy hiányos benyújtása azt eredményezi, hogy nem számíthatók tanulmányi pontok a jelentkező számára!

Amennyiben a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi jelentkezési lap postai feladását követően, pótlólag nyújtana be valamilyen dokumentummásolatot a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásba, azt az alábbi módokon teheti meg:

- postai úton az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 postacímre történő beküldéssel,

- elektronikusan a www.felvi.hu oldalra való feltöltéssel. Erről az E-felvételi c. fejezetben olvashat bővebben.

(3 perc volt a felvi.hu-n ezeket megtalalni...)

[link] (erettsegis)Elso voltam...A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/3Időpont 2010. dec. 24. 09:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ha holnap bemegyek megszűntetni a hallgatói jogviszonyomat, az ugye még nincs túl későn ahhoz, hogy februárban felvételizhessek következő tanévre más felsőoktatási intézménybe?
Hogyan lehet kideríteni, hogy hány pont kell egy felsőoktatási intézménybe való bekerüléshez?
Főiskolások! Egyetemisták! Ti hányas tanulmányi átlaggal ill. érettségi eredménnyel jutottatok be felsőoktatási intézménybe?
Mekkora a pontértéke a középfokú angol nyelvvizsgának, ha felsőoktatási intézménybe jelentkezek és mikorra kell leadnom a bionytványomat?
Eddig mennyi felsőoktatási intézménybe nyertél felvételt? (befejezett félév nem érdekel, csak a felvétel illetve a megkezdés)
Milyen felsőoktatási intézménybe van esélyem bekerülni ilyen alappal, illetve milyen munkakörbe van esélyem bekerülni?

Kérdések a Közoktatás, tanfolyamok rovatbólKérdések a Magyar iskolák rovatból

ArgumCity 728Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!