Mi a véleményetek a budapesti Taverna iskoláról?

válasza:

válasza:Igen, annyi, ha nem több.
2 éve oda jártam, igaz csak egy hetet, mert minket nem tájékoztattak erről a fizetős dologról, a honlapon sem volt erről semmi, ezért kiiratkoztam.
Azonban nagyon profi egy iskola. Nem csak a gyakorlati helyek jók (amik egyébként protekció alapján működik), hanem a tanárok, a tanrend is igen profi.
Pl: nagyon sok híres, kitüntetett tanár tanít ott, akik kegyetlen jók a szakmájukban. Pl. tanított egy Zsolnay nevű emberke, aki kovács lázárt is tanította, bár azt mondta, hogy ő nem is olyan jó szakács, csak fel van kapva.
Emellett van informatika óra, angol, és kommunikáció is. Ezek arra kellenek, hogy minél profibb legyél, egy szakácsnak jól kell tudnia kommunikálnia is.
Igen, nem egy szokványos suli, többet kell itt tanulni és gyakorolni, és küzdeni, mint más helyen, eleve három éves, de egy igazán profi helyen lehetsz, ami szerintem nagyon jó referencia.

válasza:ti honnan veszitek h iylen meg olyan keményen kell tanulni?
én odajárok, de a színvonal totál gyenge. Középsulimban magasabb volt a követelmény. itt makogsz valamit és már 4es. Gyakorlatilag a dolgozatokat mindenki kipuskázza. Az angol oktatás igen mókás. Komolytalan, nekem magántanárom van, mert amit a suliba "kapok" az lóf@aszt se érne. A gyakorlati órák pedig szöges ellentétben vannak a valósággal. A gyakorlati helyen még 1x nem csináltam azt, amit suliban gyakorlaton művelünk. Étteremben vagyok egy 5 csillagos szállodában. Minden jól hangzik, de elég lagymatyag 1 iskola. Énis így voltam vele mikor idejöttem, hűűűű de jó minden, csak épp az egész 1 nagy lehúzás , félévente 90 e a semmiért. 2. évben a és b hét van, 3.ban pedig 3 hetente 1 nap suli. Mire kell ennyit fizetni? Az 5 csillagos szállodák pedig rabszolgatartóhelyek, ahol megtanulsz 8 órán keresztül aljamunkát végezni. Minket is kábítottak anno ilyenekkel h garantált munkahely, semmi garancia nincs h a szálloda, ahol dolgozol ott is dolgozz később.
Ja és a kommunikáció óránk is 1 nagy röhögcsélésből áll. A többi óra tötlelék kategóriának se mondható. Én kidobott pénznek érzem a félévi 90-et, hiszen alig kapok ezért valami színvonalas "valamit".

válasza:kicsit felvagyok háborodva az egész iskolán. a 3 éves képzés nevetségesen elvan húzva. A "3év-3szakma" pedig egy hatalmas marketing fogás semmi több. A 3 szakmából az egyik halott ( vezetés és gazdálkodás) ezt a szakmát sose tudnánk kiaknázni, hiszen 1 üzlethez milliók kellenek, nem papír ugye. ÉS ha meg is van a pénz, semmi garancia h fenn is maradj piacon. 100ból 1 akinek összejön ez szerintem. A másik 2 szakma már életképesebb, de serintem egyik se kínál nagy karriert. Pincérként semmi lehetőséged sincs, mehetsz egy 5 csillagba droidnak, vagy ugyan ezt a munkát hajón 6-8 hónapig, bár a fizu itt már jó de ezért kicsavarnak, 5 évnél tovább nem lehet csinálni. Nekem nem érné meg. A szakács pedig még rosszabb, egésznap konyhán a 10 kajából álló menüket főzöd, ott is elosztva, hideg meleg ilyen olyan stb konyha. Pénz nicns benne itthon egyikben sem, de a napi 12 órák garantáltak. Külföldre meg ugye, nem olyan egyszerű kijutni, kalandor vér is kell hozzá, nagy adag kitartás, szerencse, és haza semmi ne kössön. Én nem vagyok 1 kozmopolita szóval nem nagyon vágyom 1 luxushajó konyhájára se éttermére.
A vendéglátós dolgozók jelentős része pedig 1 bunkó, sötét alak. A tavernába csak jót mondtak, az első évben énis elhittem hűdejó ez az egész. persze ez szubjektív, van akinek bejön nyílvánvaló.
Amúgy számíts arra h a félévi 90 e túl még ilyen olyan pénzeket fognak kérni évente. "regisztrációdíj minden évben: minek kell minden évben reg.elni??? akkor ugye a tankönyvek, meg már mittomén mi volt.
Az oktatás marginális. A gyakorlati órák szerintem jók, de az életben nem kell sehova. Itt az alapokat tanulod meg, amin jót mosolyog a kedves 8 általánost, szakmunkást végzett kolega. A többi óra piaci nyelven szólva "gagyi". Angolul nem fogz megtanulni, pedig ennyi pénzből 2 nyelvet középszinten hozni lehetne. A többi tantárgy pedig töltelék, a vendéglátásban nem kell. Jól kell kommunikálni a szakácsnak? ez komoly? a leghülyébbek mennek annak. A pincéreknek kelll persze, de a tányérhordáshoz sok duma nem kell.
Én kb elmenekültem onnan, csak azoknak ajánlom, akik nem akarnak továbbtanulni és a köv 40 évben dolgoznának szakácsként-pincérként, azoknak tökjó.Amúgy 1 hatalmas lehúzás:)

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minnél több választ kérek!Nem baj ,ha csak keveset tudsz róla,kérlek írd meg!Minden információnak örülök a suliról.Tapasztalatok,mástól mit hallottál róla,mi a véleményed róla stb. Előre is köszönöm minden válaszolónak!
Estire szeretnék menni valamelyikbe. De nem tudok dönteni! tapasztalatok? Hol türelmesebbek és megértőbbek a tanárok?
Milyen erős, milyen nehéz bekerülni? Milyen a társaság, a kirándulások, a nyelvoktatás, a tanárok, a továbbtanulási lehetőségek?
Főleg ezekre lennék kíváncsi: KÖZÖSSÉG Oktatás Tanárok A reál tagozaton milyen tantárgyakat tartanak emelt szinten?
Hallottam hogy nagyon jó hírű suli és jövőre oda szeretnék menni pénzügy számvitel szakra :) Van valaki itt aki oda jár és feltudna világosítani? :)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!