Érettségi javítását mennyire veszik szigorúan?
Neki számít a jegy, mert lehet 2 pont kell a 80%-hoz, ami ugye ötös. Mégsem 78% ami még jegyileg négyes. :)
Szerintem ha rendes a tanár, akkor van esély rá. Na meg persze tantárgyfüggő is...
A normálisak először úgyis vagy ceruzával javítják ki halványan, vagy bele sem írnak, hanem minden dolgozatot egy külön üres papíron értékelnek le, aztán megnézik hogyan sikerült, illetve megbeszélik a többi tanárral is, hogy milyenek lettek a dolgozatok. Ha van esetleg valami típushiba vagy félreérthetőség, akkor úgyis utólag jelzik a feletteseknek, aztán adhatnak ki kiegészítést a megoldókulcshoz is.
Mikor én érettségiztem és megírtam a matekot, első dolgom volt még ünneplőben elmenni a matektanárunkhoz és átbeszélni vele az érettségit, meg hogy szerintem volt egy kétértelmű feladat :D
Aztán végül jó lett, pedig első körben nem volt benne a megoldókulcsban a megoldás.
Írásbelinél nem tudom, de nálam szóbelinél aranyosak voltak, és pont annyi pontot kaptam, hogy azzal meglegyen a 80%. :) Mert amúgy írásbelivel csak 70-akárhány volt, a szóbeli feleletemben volt pár apró hiba, de nem húzták le nagyon az eredményem.
Szóval szerintem elnézőbbek, de írásbelinél nem tudom, mennyire tudnak jófejkedni, mert ott nehezebb, a megoldókulcs megköti az ő kezüket is.
Csak mondom, hogy a "jóindulatra"való lehetőség - pontszámban kifejezve - korlátozott. Pláne matekból.
Egy érettségiztető tanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!