Ballagási beszèd?

Figyelt kérdés

Ballagási beszèdet kell írnom 7.-osztályos vagyok ès nem tudom mi lezyen a szöveg.

Segítseket kèrlek.2019. máj. 21. 14:46
 1/3 A kérdező kommentje:
A tesómat ballagtatom ès neki kène.valami rövid vers\fogalmazás.
2019. máj. 21. 15:01
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

„ Olyan az én iskolám is


Akárcsak a többi ház.


S mégsem olyan, mert abban a


Szellem lakik, a tudás.


Szeretettel gondolok rá


S ha előtte elmegyek


Mint hű fia, tisztelettel


Meghajtom a fejem. ”Kedves tanáraink, diáktársaink és kedves vendégeink!


Nyolc évvel ezelőtt, amikor először jöttünk az évnyitóra, még nem gondoltuk, hogy így repülnek az évek.


A tanító néni szava, mely törvény volt, messzehangzóan sokáig kísért bennünket. Ez a hatás persze az évek során veszített erejéből, különösen most a kamaszkorba érve.


Ezért kell köszönetet mondanom a magam és társaim nevében a tanárainknak, a szüleinknek, azért a sok türelemért és segítő fáradozásért, amit értünk tettek.


Ők biztosan tudták, hogy minden szájrándítás és tiszteletlenség idővel megváltozik, és a sok szép, amiről beszéltek nekünk, egyszer a tulajdonságaink közé fog tartozni.


Azt kérjük, hogy a dolgos tanórákra, tanulmányi versenyekre, művészeti bemutatókra, a közös kirándulásokra, sikeres rendezvényekre és a pályaválasztás küzdelmeire szeretettel emlékezzenek!


Ma szólt utoljára nekünk a csengő, gyönyörűen feldíszített iskolánkban… rövidesen már csak emlék lesz egy-egy fiú vagy lány; valamelyik osztályból, aki egy pillanatra összezavarta az egész világot, és olyan könnyen feledtette velünk kötelességünket a tanulást.


Búcsúzunk iskolatársainktól, elsősorban tőletek hetedikesek, hiszen ezentúl ti lesztek a nagyok, akikre mindenki felnéz majd.


Drága szüleink! Igyekszünk szorgalmunkkal és becsületünkkel meghálálni mindazt, amit értünk tettetek, amit szavakba nem is lehet foglalni.


A deszkás cipők, a flitteres pólók, az összefirkált padok nélkül mi mindannyian ugyanazok vagyunk: xy-s diákok, akik nem a világban kerestünk még barátokat, hanem barátainkban leltük fel az egész világot.


Kedves ISKOLÁM!


Nemcsak komoly tudást, hanem olyan művészeti érzékenységet is adtál az ének-zene, rajz és tánc-tagozaton, amit csak a jó iskola adhat. Szerettem a pizzádat a büfében, a hosszú sort a menzán, a diáknapokat és a nyári szüneteket.


Babits Mihály szavaival köszönünk el végleg:


„Hiszek abban, hogy élni érdemes. Talán nincsen célja és értelme, mert cél és értelem emberi fogalmak. A világnak nincs rájuk szüksége. A világ több, mint minden emberi. Hiszek a világban, mert eszem el nem éri. Én hiszek a harcban, az ész harcában. Hiszek a művészetben, mely kinyitja elénk a világot. Hiszek a lélekben, mely szereti a világot. S hiszek a békében. Hiszek a harmóniában, melyre vágy a lélek. A szépségben, melyért kiáltoz az anyag. A szeretetben, melyért epednek a népek. Ember vagyok, s hiszek az emberben. „

2019. máj. 21. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
58%
Ez csak egy példa amit találtam most a neten, de valami hasonlót ebből szerintem ki tudsz hozni.
2019. máj. 21. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!