Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen rossz tapasztalataitok...

Milyen rossz tapasztalataitok vannak általános és középiskolából?

Figyelt kérdés

A színvonaltalan „jót tett a pofon” és hasonló kommenteket mellőzük. A borzalmas tanítási módszerektől kezdve a tanári módszerekig minden érdekel.


Az ihletet az Önkényes mérvadó egyik adása is adta, melyben iskola sérelmekről beszéltek. Leírok néhány saját tapasztalatot:

általánosban a torna- és énektanárnőtől rendszeresen kaptam a taslikat

-az osztályfőnököm órán vizsgáztatott egy lányt, akit át akartak rakni kisegítőbe (fel kell olvasnia egy bekezdést, és elmondani a tartalmát, már sírva könyörgött, hogy hagyják békén)

-a számtehc tanár bezárt minket 7. óra után, mert szerinte rosszak voltunk, így később értünk haza

-a felső oszt főnököm majd minden órán leszaladt vmiért, elszívott egy cigit, kávézott, aztán 20 perc múlva jött vissza

-gimiben (átlagos katolikus gimibe jártam) a 37-ből ilyen-olyan indokkal kiszórtak 22 embert, ahogy tanárok többségét is 1-2 év után, végül 15-en érettségiztek le, zömében más tanárokkal

-az új matektanár azért kötött belém, mert nem tetszett neki a kedvenc focicsapatom

-olyan oszt- társam is pótvizsgázott matekból, aki később elvégzett matek szakot érettségi után, pedig a matektanár szerint rossz volt matekból

-nyelvekből még középfokig sem jutott senki (én is csak érettségi után egyedül és magántanároktól tanultam meg angolul)


Nem sorolom tovább: úgy érzem, hogy a szocializáción kívül sok értelme nem volt iskolába járni, jobbára frusztrált, magyarázni nem tudó tanárok oktattak, akik csak azért lettek tanárok, mert a tanárképzőbe alacsony ponttal is be lehetett jutni


de ami igazán nevetséges, hogy sok megbuktatott osztálytársamból több nyelven beszélő jól kereső ember lett, jóval értelmesebb azoknál a tanároknál, akik megbuktatták őket. Szerintem óriási gondok vannak a közoktatással Magyarországon, és a mostani tanári gárda alkalmatlan is arra, hogy magasabb színvonalon oktasson


ami még vicces (vagy inkább szomorú): hogy egyetemen, munkahelyen sem mernek az emberek előadást tartani vagy első sorban ülni, gondolom, a sulis rossz élmények miatt2019. jún. 11. 10:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tanárok kivételezése. Láthatóan a szegényebb családok gyerekeivel csúnyábban bántak. Főleg általános iskolában. Ahol szerintem pont oda kéne figyelni egy rosszabb helyzetben lévő gyerekre. Mi kisgyerekként is láttuk, hogy x-nek vagy y-nak azért vannak tanulási problémái, mert gondok vannak otthon. Akkor egy felnőtt tanár, tanító nem látja? Sőt, még bele is rúg. Ez nagyon felbosszantott már gyerekként is.

Középiskolában kicsit enyhült ez, bár ott is volt kivételezés, de ott már más alapján. A nagyon jó külsővel megáldott lányokkal szemben ment a különleges bánásmód.

Egyetemen nem volt ilyen. Persze nem mindenki volt minden tanár számára egyformán szimpatikus. De nem volt benne ilyen koncepció, és nem is volt jellemző az oktatók nagy részére, csak egy-egy gázos oktató volt.

Egyébként a rossz tapasztalatok ellenére teljesen jó volt az általános és középiskola is úgy összességében, mert szerencsére nagyon jó osztályom volt mindkét iskolában. Középiskolában már ki is álltunk egymásért egy-egy bunkó tanárral szemben, és úgy már nem olyan nagy a mellénye egyiknek sem, ha nem egy gyereket kell kicsinálni, hanem egy egész osztály áll vele szemben.

2019. jún. 11. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

ezt teljesen elfelejtettem. nálunk a szegényebb gyerekek eléggé lecsúsztak, és le is nézték őket a tanárok.


gimiben a szebb lányok vhogy mindig átcsusszantok mondjuk matekdogán.

2019. jún. 11. 11:48
 3/5 anonim ***** válasza:

“gimiben a szebb lányok vhogy mindig átcsusszantok mondjuk matekdogán”

Ez mondjuk nemfüggő, a férfiak lehet hogy ezt megteszik de a nők semmiképp. Szerintem egy tanár azért nem kedvelt engem mert “szép” vagyok (izlések és pofonok nyilván) legalábbis néhányan erre a következtetésre jutottunk, mert egyébként jó vagyok az óráján, mindig tanulok, és kb. mindig beszélek ha azt kell. (Nem szereti ha kussba vagyunk, és nem kommunikálunk vele.)

Az, hogy valaki nem mer megszólalni egyetemen se az a maga hibája csak azt tudom mondani.. Nem szeretem, ha mindent rákenünk az oktatásra, persze van hova fejlődnünk, de nem minden személyes probléma forrása az iskola.

2019. jún. 11. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

2004-ben kezdtem az iskolát, nálunk már nem volt divat az ütés-verés, a lelki bántalmazás annál inkább. Általános iskolás osztályfőnököm valamiért kinézett magának és éveken át terrorizált lelkileg. Egyébként csendes, visszafogott, kitűnő tanuló voltam, a dolgozataimba, órai munkámba nem tudott belekötni, de valami nagyon bökte a csőrét velem kapcsolatban, amit a mai napig nem értek (alsó tagozatról van szó). Rendszeresen meggyanúsított, hogy hazudok, csalok, kibeszélem őt otthon a szüleimnek (?). Figyelte, hogy mikor maradok egyedül és akkor mondta nekem ezeket, mikor senki más nem hallotta, hogy ne legyen rá bizonyíték, a sz#ros-h#gyos hülyegyerek szava pedig nyilván feleannyit sem ér, mint a Tanárnőé, akit tisztelni KELL.


Mikor már odáig fajult az osztálytársaim bántalmazása az évek során, hogy az utcán követtek, féltéglával dobáltak, egyéb módon zaklattak, segítséget kértem a felsős osztályfőnökömtől. Az volt a válasza, hogy nem hiszi el, hogy tényleg bántalmaznak, mert ő még sosem látta és ne foglalkozzak vele. Pedig az ő óráin is beszóltak nekem az osztálytársaim elég durva dolgokat. A szeme láttára, a füle hallatára.


A gimnáziumi magyartanárom konkrétan nem tanított. Teljesen odavolt magáért, amiért magyar szakot végzett és olyan nagy szavakkal tudott dobálózni, amit a 16 éves hülyegyerekek nem értenek, az összes óra erről a f#szverésről szólt. Felolvasta az egyetemi jegyzeteit, amiből természetesen (pláne biosz-kémia tagozatos osztály lévén) semmit nem értettünk, ebből kellett írni a dolgozatokat. A diákokkal haverkodott, chatelgetett, a tőlük hallott pletykák alapján alkotott véleményt más diákokról, ez alapján osztályozta őket. Mikor a szülők többszöri panasza eljutott hozzá, amiért az egyébként értelmes, jó tanuló gyerekük bukdácsol magyarból, behisztizett és óránként feleltetett, ahol csak 5-ös és 1-es volt. Persze nem tudtuk hozni az egyetemi színvonalat, amit elvárt, így többek között én is minden órán kaptam egy 1-est. Érdekes módon az érettségim 5-ös lett és orvosira járok.


Természetesen nálunk is előfordult a szegény családból származó gyerekek kiközösítése, nyilvános megalázása, amiért csak olcsó, kínais tornacipőre futotta nekik vagy nem tudták befizetni az osztálypénzt a szüleik. Az utóbbi miatt kifejezetten uszították a tanárok a többi diákot, mert a csóri gyerek ingyen megy osztálykirándulásra, a többiek fizették ki neki.

Tornaórán a tanár direkt az ügyetlen, kövér gyereket állította ki az osztály elé minden órán bemutatni egy gyakorlatot, hogy megalázza. Egyszer 45 percig guggolásokat kellett csinálnom, mert otthon felejtettem a tornazsákom.

Az angoltanárunk szó szerint idegbeteg volt, konkrétan rángatózott. Elvileg minden évre volt egy-egy tankönyv, amivel végig kellett volna érni a tanterv szerint. Viszont a tanárnőnek kisebb-nagyobb idegösszeroppanása volt minden órán, így a 10. osztályos könyvvel végeztünk nagy nehezen érettségire.

2019. jún. 13. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

#4:


a felsős osztályfőnököm is csinált hasonlókat: amikor összemosolyogtam a padtársammal, kitalálta, hogy rajta nevetek. pedig jó tanuló voltam én is, vmiért mégis utált.

nekem is volt olyan időszakom, hogy piszkáltak, de engem idősebbek, és nem is fordultam tanárokhoz, mert tudtam, hogy úgyse csinálnának semmi, az unokabátyám védett meg.

2019. jún. 17. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!