Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az, hogy édesítő (mesterséges...

Az, hogy édesítő (mesterséges édesítő tabletta kávéba), hogy van angolul?

Figyelt kérdés
Több helyen is "sweetener"-rel próbálkoztam, de csak néztek rám, mint borjú az újkapura.
2022. dec. 20. 23:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
79%

#7 Na az osztrákoknál még annyira sem értenek angolul.

Ott a "beer"-t sem értették meg.

2022. dec. 21. 10:52
 12/29 anonim ***** válasza:
85%
11: Lehet, magyar volt a pincér... ;)
2022. dec. 21. 12:41
 13/29 A kérdező kommentje:

12

Egy helyen tényleg magyar volt :D Aztán bevallotta, hogy nem túl jó az angolja amúgy. De Süßstoff-ot is mondtam neki, azt se értette...

2022. dec. 21. 12:52
 14/29 NTBS ***** válasza:
19%
Mindig az adott ország nyelvén szólalj meg. Akkor tudják mit akarsz.
2022. dec. 21. 16:48
 15/29 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt mégis honnan szedted? Elég átlagos dolog édesítővel inni a kávét, teát."

Soha nem hallottam még olyanról, aki édesítőtablettát szór a kávéba. Most kíváncsiságból rákérdeztem a kávézóban reggel, ők sem tartanak édesítőt és nem is kértek még soha.

2022. dec. 21. 16:51
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként ha már itt tartunk, akkor miért jó édesítőtablettát használni cukor vagy xilit, eritrit helyett? Elolvasva az összetételét egy vegyi hulladék...
2022. dec. 21. 16:54
 17/29 anonim ***** válasza:
79%

Nézd már végig, eleve mikhez reklámozzák ezeket a tablettákat! Vajon miért lehet, hogy szinte mindnek a csomagoláson lévő képe, az ikonja kávé és tea?

[link]

2022. dec. 21. 17:33
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
És? Ha mosóporra kávéscsészét dizájnolok, akkor levonod belőle, hogy kávéba szokták beletenni? Egyébként meglepődsz, mert teába tudom, hogy szoktak rakni ilyet és relatív elterjedt is a használata, de kávéba még nem hallottam ilyenről.
2022. dec. 21. 17:36
 19/29 anonim ***** válasza:
88%

"És? Ha mosóporra kávéscsészét dizájnolok, akkor levonod belőle, hogy kávéba szokták beletenni?"

Nem egy kivételes esetről van szó, hanem az ilyen termékek kb 90%-áról. Annyira nem bonyolult ám, milyen logika szerint dolgozik szinte minden marketinges.

2022. dec. 21. 17:45
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos nem értettél meg vagy nem olvastad végig a válaszomat. Pont ezt mondom, hogy a marketing félrelőtt vele, mert ez a tabletta teákba elterjedt. Kávéba nagyon ritka, hogy ilyet tesznek, hiába sugallja azt a marketingkép.
2022. dec. 21. 17:47
1 2 3

További kérdések:

Nyelvórán magántanárnál tolakodás lenne felajánlani neki óra alatt hogy menjen mosdóba?

Tudom nagyon idétlen kérdés. Óra végén mindig látom hogy nagyon kell neki és olyankor nem akarom hogy szenvedjen 10-15 percig. Nem lenne túl kellemetlen ilyenkor valami megjegyzést tenni, hogy ha szeretné, tarthatunk egy rövit szünetet? Vagy esetleg mondjam...

Kinek mi a véleménye a Russzkij i tocska – Orosz nyelv kezdőknek című orosz nyelvkönyvről?

Egy eléggé friss könyvről van szó, ha valakinek van tapasztalata vele hálás lennék ha megosztaná. Főleg autodidakta tapasztalatokra vagyok kíváncsi, de más tapasztalatoknak is örülök.

Sikerült 2025-ben vagy 2026-ban angol C1 Language Cert nyelvvizsgád?

A Cambridge English Assessment vizsgához képest mennyire nehéz?

Angol emelt érettségi tapasztalatok?

Sziasztok Holnap megyek angolból szóbelizni emelten, és érdekelnének a Ti tapasztalataitok. Ha elakadok mennyire segítenek? Az elején miket kérdeznek? És még az érdekelne, hogy amikor nekem kell beszelni egyedül ott kb hány percet kell beszélni?

Duolingón másnak is elszálltak a követi?

Kicsit fura nekem, hogy most naponta plusz húsz-harminc-negyven követőm van. Másnál is ilyen? Ez valami rendszerhiba?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!