Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Felsőfokú nyelvvizsga?

Felsőfokú nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tavaly ősszel tettem le a B2-es Origo nyelvvizsgát. Idén ősszel jó lenne letenni a C1-et. A nyarat rászánnám, ahogy elnéztem a feladatsorokat ~1,5 hónap gyakorlással tudnám hozni a szintet. Meg ugye, a szóbelire is készülnék.

Most először magántanár nélkül szeretnék nyelvvizsgázni, a B2-t tanár mellett csináltam, hisz akkor még fogalmam sem volt arról, hogy hogy mennek ezek a dolgok, milyen egy vizsga.

A kérdésem a következő: Hogyan készülhetnék fel a leghatékonyabban, hogy a tudásom is magabiztos legyen? Egy csomó szót nem ismerek, hiába tudom kikövetkeztetni, hogy mit jelent. A B2-re készülésnél angolul olvastam Lovecraftot, Tolsztojt, sorolhatnám…illetve BBC-t néztem. Most pedig több különböző külföldi hírportálra függtem rá szókincs bővítés gyanánt.

Ezek jó módszerek? Ti mit ajánlanátok? Illetve, ugye B2-re már elvárt volt az összes létező nyelvtani szabály + igeidő, vagy van valami “új”? Illetve, B2-nél egynyelvűre nem vittem szótárat, de most fontolgatom a kétnyelvűt: melyik szótárat érdemes megvenni, amit elfogadnak? (Itthon csak orosz szótárunk van…)

ápr. 28. 18:40
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!