Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent az hogy here we go?

Mit jelent az hogy here we go?

Figyelt kérdés
azt tudom hogy szó szerintm mit jelent,de másra is szokták mondani,főleg amerikában.
2011. szept. 3. 18:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Gyerünk!
2011. szept. 3. 18:50
 2/8 anonim ***** válasza:
tobbdologra lehet hasznalni. peldaul amikor elojon egy olyan tema ami mar tobbszor meg volt emlitve es nem szereted. akkor mondod hogy here we go
2011. szept. 3. 18:57
 3/8 anonim ***** válasza:
sarcastikusan*
2011. szept. 3. 18:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Biztos van több jelentése is, én filmben hullámvasúton hallottam, mielőtt/amikor felérnek a csúcsra és indulnak lefelé :-)

Meg amit már előttem is említettek (ha jól értelmeztem), kb h. már megint ide lyukadunk ki...

2011. szept. 3. 19:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Kb annyit, hogy

"na megint témánál vagyunk"

"na tessék"

"ugye megmondtam"

"na látod"

néha használjuk arra is ha valahová megyünk és mondjuk a gyerek türelmetlenkedik, hogy éhes, szomjas, pisilni kell, hisztizhetnéke van és akkor az anyuka hátraszól, hogy here we go

kb annyit tesz, hogy mindjárt ott vagyunk és egyben pejorálóan érzékelteti, hogy nincs humora a hisztihez

2011. szept. 3. 22:05
 6/8 anonim ***** válasza:
A gyerünk az a let's go.
2011. szept. 3. 22:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok...

"Gyerünk!" értelemben akkor használják ezt, amikor pl. drukkerek így ösztönzik a foci csapatukat...

[link]

További (más) értelmezése lehet még

[link]

2011. szept. 3. 22:11
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Bár már nem aktuális, de épp a "here we go"-ra kerestem megerősítést, úgy jutottam ide. Hátha más is jár így, akkor ne tévesszék meg a válaszok.

> Kb. annyit, hogy

> "na megint témánál vagyunk"

> "na tessék"

> "ugye megmondtam"

> "na látod"

Nos, ez a "here we go again" - egy szó, de nagy különbség.

A "here we go"-ra a "gyerünk" (nosza, rajta!:) a jó.

üdv

:)

2012. máj. 9. 23:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!