Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Gray és a grey között mi a...

Gray és a grey között mi a különbség?

Figyelt kérdés

Ugye mindkettő ugyanazt jelenti, és ugyanúgy kell kiejteni. Ez ugyanaz, mint a color és a colour? Tehát az egyik amerikai, másik pedig a brit írásmód?

Ha így van, akkor ebben a példában melyik az amerikai és melyik a brit?

2012. aug. 5. 22:35
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
gray US / grey UK
2012. aug. 5. 22:51
 2/4 anonim ***** válasza:
38%

Ha tudod, akkor minek kérded?

A 'gray' angol, a "grey" amerikai. A 'colour' angol, a "colour" amerikai. Általában az egyszerűsített forma (egy betű elhagyása) az amerikai. De ugyanazt a szót jelöli általában.

2012. aug. 5. 22:52
 3/4 anonim ***** válasza:
71%

grey/gray ügyben az egyes versenyző nyert :))

a kettes fordítva írta, biztos véletlenül, mert amúgy a hsz-ből kitűnik, hogy tudja

:)

2012. aug. 5. 23:01
 4/4 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg az első a jó, valamiért összekevertem.

Ebből is látszik, mennyire lényegtelen. Mindkettő helyes.

2012. aug. 7. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Mi a különbség? (Német)

Der Mann ist in dem Krankenhaus. Der Mann ist im Krankenhaus.

Mi a különbség a feltételes módok között a japán nyelvben?

A japán nyelvben a feltételes mód kifejezésére több alakot is találtam, de nem vagyok benne biztos, hogy melyiket mikor használjuk. Ha valaki össze tudná foglalni a "...ba", "...tara", "...nara", és a "...to" közötti különbséget, hálás lennék. (számomra a "to" még...

Mi a különbség a két vásárlásos szó között? (orosz)

п о к у п а т ь VS. к у п и т ь

Egyik mondatban about, másikban in, mi különbség van?

1. You were absolutely right about his character, he is really reliable. 2. You were absolutely right in staying at home in such weather.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!