Gray és a grey között mi a különbség?
Ugye mindkettő ugyanazt jelenti, és ugyanúgy kell kiejteni. Ez ugyanaz, mint a color és a colour? Tehát az egyik amerikai, másik pedig a brit írásmód?
Ha így van, akkor ebben a példában melyik az amerikai és melyik a brit?

válasza:Ha tudod, akkor minek kérded?
A 'gray' angol, a "grey" amerikai. A 'colour' angol, a "colour" amerikai. Általában az egyszerűsített forma (egy betű elhagyása) az amerikai. De ugyanazt a szót jelöli általában.

válasza:grey/gray ügyben az egyes versenyző nyert :))
a kettes fordítva írta, biztos véletlenül, mert amúgy a hsz-ből kitűnik, hogy tudja
:)

válasza:Tényleg az első a jó, valamiért összekevertem.
Ebből is látszik, mennyire lényegtelen. Mindkettő helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Der Mann ist in dem Krankenhaus. Der Mann ist im Krankenhaus.
A japán nyelvben a feltételes mód kifejezésére több alakot is találtam, de nem vagyok benne biztos, hogy melyiket mikor használjuk. Ha valaki össze tudná foglalni a "...ba", "...tara", "...nara", és a "...to" közötti különbséget, hálás lennék. (számomra a "to" még...
to set out (for sg) to set off (for sg)
п о к у п а т ь VS. к у п и т ь
1. You were absolutely right about his character, he is really reliable. 2. You were absolutely right in staying at home in such weather.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!